Παπαντωνίου: Διαψεύδει ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την άρση απορρήτου στους τραπεζικούς λογαριασμούς του

Παπαντωνίου: Διαψεύδει ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την άρση απορρήτου στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Στην διάψευση δημοσιεύματος που αναφέρει ότι άσκησε ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του τραπεζικού του λογαριασμού στη Γαλλία προχώρησε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο κ. Παπαντωνίου μέσω του συνηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, αναφερόμενος στον λογαριασμό του στην Ελβετική Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» επισημαίνει ότι έχει δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία του σχετικά με τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών του.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο.

Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Η πραγματικότητα είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ' αυτόν είναι νομιμότατη, κατά τα ανωτέρω.

Όσο αφορά τον λογαριασμό στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη, έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου.

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2019

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Πληρεξούσιος Δικηγόρος»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ