Πάγκαλος: “ Πόλεμος με την Τουρκία, αν επιτεθεί στην Κύπρο”

Πάγκαλος: “ Πόλεμος με την Τουρκία, αν επιτεθεί στην Κύπρο” Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα θα στηρίξει την Κύπρο σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της”, δήλωσε από τη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος απαντώντας σε ερώτηση του Γ.Καρατζαφέρη. Η δήλωση αυτή-ουσιαστικά περί εμπλοκής σε τυχόν πολεμικό επεισόδιο- έγινε με αφορμή τις απειλές της Τουρκίας εν όψει των ερευνών που θα αρχίσουν τον Οκτώβριο στο λεγόμενο οικόπεδο 12 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Τουρκία έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των πολεμικών της πλοίων που περιπολούν στην περιοχή ενώ χθες είχαμε και τη δήλωση Ερντογάν “υπήρχαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε σε αυτές τις θάλασσες”. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η χώρα του έχει λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην γίνουν οι έρευνες στην περιοχή. “Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Κύπρου θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας” τόνισε ο κύριος Πάγκαλος.

 

«Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ αναφορικά με τη λειτουργία του τουρκικού προξενείου στη Θράκη πρότεινε την άτυπη σύγκλιση όλων των κομμάτων με ειδικό θέμα τις εξελίξεις στην ακριτική περιοχή και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράσει η χώρα μας. Στην ερώτηση του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για συνεχιζόμενες προκλήσεις και απόπειρες διείσδυσης της Τουρκίας στη Θράκη μέσω του προξενείου. Ο κύριος Πάγκαλος χαρασκτήρισε μεγάλο σφάλμα το γεγονός ότι η Ελλάδα επέτρεψε τη λειτουργία του προξενείου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ