Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού του Τσίπρα η πρόταση μομφής

Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού του Τσίπρα η πρόταση μομφής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το Μαξίμου, διά στόματος Γιάννη Οικονόμου, χαρακτηρίζει «προβλέψιμη» κίνηση την πρόταση μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «κίνηση εντυπωσιασμού». 

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο επιχειρεί μια κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση. Μια συζήτηση στην οποία οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Νωρίς το μεσημέρι, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε εκτάκτως τον λόγο στη συνεδρίαση της Βουλής καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς». «Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε πολύ στον ελληνικό λαό, όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη». Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια μεταξύ άλλων καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση μομφής και θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ορίζει το σύνταγμα. Η συνεδρίαση διακόπηκε και αύριο το απόγευμα θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ