Οικόνομου: Καθ' υπερβολήν η χθεσινή αναφορά στην αρθρογράφο του Politico, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί

οικονόμου Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανήλθε σήμερα στο ζήτημα του άρθρου του Politico σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, επισημαίνοντας πως το μέσο «ανασκεύασε» κομμάτια του αλλά και αναφερόμενος στην αρθρογράφο, Νεκταρία Σταμούλη.

Κατά την εναρκτήρια δήλωσή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου έκανε εκτενή αναφορά όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου, που «στην Ελλάδα διασφαλίζεται Συνταγματικά», και γίνεται «σεβαστή», αλλά και για οφέλη που έχει στον δημόσιο διάλογο η κριτική από δημοσιογράφους προς πολιτικούς και το αντίστροφο. 

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η κυβέρνηση απέστειλε στο Politicο επιστολή με τις αντιρρήσεις της, ως προς το περιεχόμενο του άρθρου, και το μέσο προχώρησε σε ανασκευή μερών του. «Βάσιμες οι ενστάσεις, αν δεν ήταν θα είχαν απορριφθεί εν τω συνόλω» είπε και συμπλήρωσε πως άλλαξαν τρία σημεία του τελικού κειμένου. 

Αναφέρθηκε και ονομαστικά στη δημοσιογράφο, για την οποία χθες είπε πως είναι «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την χθεσινή του αναφορά είπε ότι «ελέχθη καθ' υπερβολή και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί» δήλωσε ο κ. Οικονόμου, και συμπλήρωσε για την αρθρογράφο: «Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν διαχωρίζει τις προσωπικές της εκτιμήσεις, που δικαιωματικά έχει, από γεγονότα ανακριβή, όπως συνέβη και πρόσφατα». 

«Ο πολιτικός έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαρατίθεται με δημοσιογράφους σε εκτιμήσεις, σχολιασμό και ερμηνεία», σχολίασε παρακάτω, προσθέτοντας πως «Κανείς δεν έχει το παπικό αλάθητο».

Το Politico για τη Νεκταρία Σταμούλη

Μετά τις αντιδράσεις από πλευράς κυβέρνησης, το Politico χθες εξέδωσε επιστολή-στήριξης στην κα Σταμούλη.

«Το Politico στηρίζει την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του ρεπορτάζ της Νεκταρίας Σταμούλη» ανέφερε και έκανε λόγο για «πολύτιμη συνεργάτιδα».

«Άρχισε να συνεργάζεται μαζί μας το 2019 μετά από περισσότερα από επτά χρόνια ρεπορτάζ στην Wall Street Journal. Είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου της Ελλάδας».

«Πόλεμος» ανακοινώσεων

Το δημοσίευμα, να υπενθυμιστεί, είχε οδηγήσει σε «πόλεμο» ανακοινώσεων από πλευράς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, επεσήμανε πως «η αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων». 

«Όσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο κ. Οικονόμου

«Τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM