Οικονόμου: Δεν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Πινακίδα Δακτυλίου στην Αθήνα Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΟΓΟΣ EUROKINISSI
0

Τέλος στα όποια σενάρια ανέφεραν ότι υπάρχουν συζητήσεις για διόδια στο κέντρο της Αθήνας βάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την επαναφορά του Δακτύλιου.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για το τι μέτρα θα ισχύσουν στο κέντρο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα πέρα από τον Δακτύλιο. Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο περί διοδίων στο κέντρο της Αθήνας είχε αφήσει ανοικτό ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα βρίσκεται στο τραπέζι συζητήσεων.

Αναφορικά με τον δακτύλιο ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι τίθεται σε εφαρμογή ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Ως είθισται, όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον δακτύλιο εναλλάξ, σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους.

Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο:

  • Τα ηλεκτρικά, υβριδικά, με φυσικό αέριο ή υγραέριο αυτοκίνητα. 
  • Τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.
  • Όσοι έχουν άδεια δακτυλίων, όπου πρόκειται να μειωθούν και να εκλογικευτούν οι εξαιρέσεις. 

Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας.

  • Ένα παρατηρητήριο που θα ομογενοποιήσει δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, δήμου, περιφέρειας και επιστημονικών φορέων.
  • Μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.
     
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM