Καραμανλής: Συζητάμε για διόδια στο κέντρο της Αθήνας - Μειώνονται οι άδειες για Δακτύλιο

Καραμανλής: Συζητάμε για διόδια στο κέντρο της Αθήνας - Μειώνονται οι άδειες για Δακτύλιο Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό, είπε πως πρόκειται για μία γενικότερη πολιτική που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή πως «ο ρυπαίνων πληρώνει. Είναι μία πολιτική που έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Η ΕΕ έχει θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή και για το 2030 και για το 2050. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι» ανέφερε συγκεκριμένα, σημειώνοντας πως τίποτα δεν αποκλείεται.

Παράλληλα, προχώρησε σε διευκρινήσεις για τα μέτρα που αφορούν στο Δακτύλιο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, ενώ προανήγγειλε πως θα υπάρξουν μειώσεις στις άδειες που δίνονται για ελεύθερη μετακίνηση.

«Οι εξαιρέσεις ήταν εξωφρενικά υπερβολικές και γι' αυτό θα πέσει μαχαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, προσθέτοντας πως η μείωση για φέτος θα είναι της τάξεως του 50%.

Μιλώντας για την επαναφορά του Δακτυλίου, κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που ίσχυε και παλιότερα. «Δεν μιλάμε για απαγόρευση. Μιλάμε για ένα μέτρο, το οποίο ίσχυε και παλαιότερα. Κατανοώ ότι αυτό είναι μία δύσκολη συνθήκη, διότι οι περισσότεροι από εμάς είχαμε ξεμάθει τα δύο χρόνια της πανδημίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει υιοθετήσει την πρόταση του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων Ελλάδας να συσταθεί ένα λεγόμενο Παρατηρητήριο Μεταφορών, προκειμένου όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να κάθονται σε ένα τραπέζι για να λύνουν τα ζητήματα, που αφορούν στο κυκλοφοριακό.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ