Οι κόκκινες γραμμές και οι κοινές θέσεις στη συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη

Οι κόκκινες γραμμές και οι κοινές θέσεις στη συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη Facebook Twitter
0

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από 3 ώρες και ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξερχόμενος δήλωσε πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν την ίδια γραμμή και ότι το νόημα του σημερινού διαλόγου ήταν για την ολοκλήρωση των τελικών θέσεων των δύο πλευρών, Αθήνας και Λευκωσίας, ενόψει της συνάντησης για το Κυπριακό στην Γενεύη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ήταν μια χρήσιμη συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα σενάρια και όλες οι πιθανές προβλέψεις.

Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μεταδίδει πως το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι κόκκινες γραμμές και η τακτική Λευκωσίας και Αθηνών στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας, ενόψει της διάσκεψης για τη Κύπρο που θα αρχίσει στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, με τη συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων.

Βάση των συζητήσεων της συνάντησης Αναστασιάδη-Τσίπρα, αποτέλεσαν η πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάπτυξη μιας πολυεθνικής δύναμης μετά τη λύση, χωρίς τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, καθώς και το έγγραφο Κοτζιά, που ζητά κατάργηση των εγγυήσεων και διατυπώνει κάποιες ιδέες για την επόμενη μέρα της λύσης.

«Είμαστε στην ίδια γραμμή απόλυτα ταυτισμένοι και συνεχίζουμε το διάλογο για να ολοκληρώσουμε τις τελικές μας θέσεις», δήλωσε ο ΠτΔ, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα θα ενημερώσει και το ΕΛΚ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ