Οι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν «κλόουν» στις συνομιλίες, λένε οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ

Οι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν «κλόουν» στις συνομιλίες, λένε οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ Facebook Twitter
Η Άγκελα Μέρκελ και ο Αντρέας Σόιερ. EPA/DAVID EBENER
2

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης στις συνομιλίες της με τους πιστωτές, τονίζουν οι Βαυαροί σύμμαχοι της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, με τον γενικό γραμματέα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αντρέας Σόιερ να αποκαλεί τους κυβερνώντες πολιτικούς στην Αθήνα «κλόουν».

Όπως επισημαίνει το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, τα σχόλια είναι η τελευταία ένδειξη ότι η στάση Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα σκληραίνει, την παραμονή της συνάντησης των υπουργών της ευρωζώνης που θα μπορούσε να αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία στο τέλος του μήνα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Σόιερ κατηγορεί την Ελλάδα ότι μέχρι στιγμής έχει κάνει πολύ λίγα για να παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι δεν θα υπάρξουν «επιπόλαιοι συμβιβασμοί» μόνο και μόνο για να μείνει η χώρα εντός της νομισματικής ένωσης.

 

«Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Σόιερ. «Συμπεριφέρονται σαν κλόουν που κάθονται στα τελευταία θρανία, αν και έχουν δεχθεί σαφείς προειδοποιήσεις από όλες τις πλευρές ότι ίσως να μην καταφέρουν να προβιβαστούν στην επόμενη τάξη», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο Κλάους-Πίτερ Γουίλς, βουλευτής από το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ που έχει κατ' επανάληψη ψηφίσει κατά της διάσωσης της Αθήνας, είπε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk πως, κατά την άποψή του, δεν θα ήταν και τίποτα σπουδαίο αν έφευγε η Ελλάδα από την ευρωζώνη. «Δεν θα ήταν και το τέλος της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης στις συνομιλίες της με τους πιστωτές, τονίζουν οι Βαυαροί σύμμαχοι της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, με τον γενικό γραμματέα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αντρέας Σόιερ να αποκαλεί τους κυβερνώντες πολιτικούς στην Αθήνα «κλόουν»."Εφόσον εκείνοι έχουν μετατρέψει τον θεσμό και τις αρχές λειτουργίας της ΕΕ σε τσίρκο με αυταρχικούς θιασάρχες, κάποιοι θα είναι και οι κλόουν σήμερα. Αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι (Ιταλία, Ισπανία, Ποτρογαλία κλπ). Όλα προς τέρψη του κοινού (τράπεζες).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ