Oι δηλώσεις του Σουλτς στην αποψινή κρίσιμη Σύνοδο

Oι δηλώσεις του Σουλτς στην αποψινή κρίσιμη Σύνοδο Facebook Twitter
0

Στις 22:30 αναμένεται να αρχίσει η αποψινή κρίσιμη συνάντηση των επτά στις Βρυξέλλες. 

Νωρίτερα ο Μάρτιν Σουλτς παραδέχτηκε πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση αλλά τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την επίτευξη σταθερής ανάπτυξης."Οι Έλληνες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση πως απαιτείται η συνεργασία μαζί μας" τόνισε ο Σουλτς.  Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει σαφήνεια για τις συμφωνίες που έχουν άλλη ερμηνεία από την Ελλάδα και άλλη από τους 18 υπόλοιπους εταίρους.

"Ελάχιστη πρόοδος επιτεύχθηκε σε ό,τι αφορά την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής, ελπίζεται ότι η συνάντηση που θα γίνει αργότερα θα δώσει μια ώθηση στις συνομιλίες" δήλωσε προσερχόμενος στην συνάντηση των επτά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Απόψε θα αξιολογηθεί η μικρή πρόοδος που έχει σημειωθεί έως τώρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ προσέθεσε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν απόλυτα σαφής και θα πρέπει να εφαρμοστεί. 

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης πως ελπίζει η πολυμερής συνάντηση που θα γίνει αργότερα στις Βρυξέλλες να συμβάλλει στη διαπραγμάτευση για επίτευξη συμφωνίας.


Κατά την άφιξή του στον χώρο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες ανέφερε επίσης πως "Θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να καταλήξουμε σε ένα πακέτο που πρέπει να εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Ο χρόνος εξαντλείται. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, επομένως χρειάζεται πραγματικά να πιάσουμε δουλειά."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM