Ο Τζουμάκας απαντά στον Κασσελάκη: Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια

Ο Τζουμάκας απαντά στον Κασσελάκη: Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Στέφανος Τζουμάκας, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον παραπέμψει στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για «τα περαιτέρω». 

Ο Στέφανος Τζουμάκας σχολίασε ότι αυτή «δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή» που γνωρίζει στην πολιτική διαδρομή του. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι παραβίασε το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός του κόμματος, για τις πολιτικές απόψεις του. 

«Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Στέφανος Τζουμάκας. 

Σήμερα το πρωί, ο Στέφανος Τζουμάκας άσκησε σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ολιγαρχία και διαπλοκή εντός του κόμματος. 


Ακολούθησε ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία ανέφερε ότι ο Στέφανος Τζουμάκας έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωσε ότι παρέπεμψε το στέλεχος του κόμματος στην επιτροπή δεοντολογίας, «για τα περαιτέρω». 

Στέφανος Τζουμάκας: Ξεκάθαρα διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις

Στην ανάρτηση με την οποία απάντησε ο Στέφανος Τζουμάκας στον Στέφανο Κασσελάκη, επεσήμανε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας, προκειμένου να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες. 

«Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του. «Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις», ανέφερε σε άλλο σημείο. 

Το κόμμα, επεσήμανε ο Στέφανος Τζουμάκας, «διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια, είναι γνωστοί. Στην παρούσα υπόθεση, συγκρούονται όντως “δύο κόσμοι”». 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Τζουμάκα: 

«Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή.

Πρόεδρος κόμματος χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι “έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του

Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην επιτροπή δεοντολογίας. Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. 

Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις. Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είναι η νέα αρνητική εκδοχή για τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει τόσο στις δημόσιες παρουσίες μου με την υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στην τελευταία σύνοδο της Πολιτικής Γραμματείας. 

Ότι δηλαδή το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια, είναι γνωστοί. Στην παρούσα υπόθεση, συγκρούονται όντως, “δύο κόσμοι”. 

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού. Οι πολίτες μας κρίνουν».

Αιχμές από Τσακαλώτο, επίθεση από Φίλη 

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Φίλη

Σε ανάρτησή του, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα, επισημαίνοντας πως αυτή η κίνηση «βαθαίνει την κρίση» στον ΣΥΡΙΖΑ.  

«Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας», σχολίασε ο Νίκος Φίλης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι χρέος όλων να στηρίξουν τον Στέφανο Τζουμάκα και «να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό» του κόμματος. 

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με μια λιτή ανάρτηση στα social media. 

«Υπάρχει το "θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος". Υπάρχει επίσης η "παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας". Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό», έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM