Ο Τσίπρας θα θέσει στον Ερντογάν το θέμα των δύο κρατούμενων στρατιωτικών

Ο Τσίπρας θα θέσει στον Ερντογάν το θέμα των δύο κρατούμενων στρατιωτικών Facebook Twitter
1

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στη διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν έχει οριστεί για την Πέμπτη, στις 14.30 ώρα Βελγίου, στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Βέβαια ενδιαφέρον θα έχει η στάση του Τούρκου προέδρου και το αν ο ίδιος θα θέσει με τη σειρά του ζήτημα των 8 Τούρκων που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πέτυχαν να πάρουν άσυλο στη χώρα μας.

Από το Λονδίνο, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μαζί του θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και το πρόγραμμα του έχει ως εξής:

Τετάρτη 11 Ιουλίου

14:30 Σύνοδος Κορυφής με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον επιμερισμό βαρών.

19:30 Δείπνο εργασίας

Πέμπτη 12 Ιουλίου

08:45  Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τους ομολόγους τους της Γεωργίας και Ουκρανίας με εστίαση στα ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας.

10:30 Σύνοδος για το Αφγανιστάν

14:30 Διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM