"Ο Τσίπρας παραιτήθηκε γιατί απέτυχε και στην διακυβέρνηση και στην διαπραγμάτευση" σχολιάζει η Βούλτεψη

"Ο Τσίπρας παραιτήθηκε γιατί απέτυχε και στην διακυβέρνηση και στην διαπραγμάτευση" σχολιάζει η Βούλτεψη Facebook Twitter
0

«Ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε γιατί απέτυχε και στην διακυβέρνηση και στην διαπραγμάτευση» υποστηρίζει σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.


"Η άρνηση του κ. Τσίπρα να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκη, αποδεικνύει το αδίστακτο του χαρακτήρα του απερχόμενου πρωθυπουργού." σχολιάζει η κα Βούλτεψη για τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτός στον οποίο αρνήθηκε συνάντηση, είναι ο αρχηγός του κόμματος χωρίς τις ψήφους του οποίου ο κ. Τσίπρας δεν θα έφερνε καμιά συμφωνία και κατά συνέπεια ούτε τα χρήματα που τόσο διακαώς ποθούσε θα λάμβανε από τους δανειστές. Αποδεικνύει επίσης και τους λόγους για τους οποίους ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να οδηγήσει τον λαό για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες στις κάλπες. Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι ο λαός, πηγαίνοντας από την παραλία στην κάλπη, δεν θα προλάβει να συνειδητοποιήσει το αποτέλεσμα της «περήφανης» διαπραγμάτευσής του. Όλοι, όμως, γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε επειδή απέτυχε και στη διακυβέρνηση και στη διαπραγμάτευση, έκανε μόνο λάθη, είπε μόνο ψέματα (προεκλογικά, κυβερνητικά και ξανά προεκλογικά), εγκατέλειψε όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις του, σπατάλησε το πολύτιμο πρώτο εξάμηνό του σε «βαφτίσια» παλαιών όρων, δημιουργικές ασάφειες, παλινωδίες και καθυστερήσεις που οδήγησαν τη χώρα σε καταστροφή και την οικονομία σε διάλυση."

Μετά τα συνθήματα «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, η τρόικα φεύγει», «ο λαός έβγαλε εισιτήριο χωρίς επιστροφή», «θα σχίσω τα μνημόνια και θάναι μέρα μεσημέρι», «δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, ούτε ολίγον μνημόνιο», καθώς και τα περί νταουλιών και ζουρνάδων, αφού έθαψε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τώρα ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως θα «καθαρίσει» τις λίστες του κόμματός του από τους διαφωνούντες υπέρμαχους της δραχμής. Αλλά για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να προχωρήσει σε «προληπτικό πογκρόμ», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο οι συνιστώσες του.

Πολύ περισσότερο που μέχρι το δημοψήφισμα, όλοι μαζί έλεγαν και πίστευαν τα ίδια: «Οι κόκκινες γραμμές μας είναι κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού», «δεν θα υποχωρήσουμε», «θα νικήσουμε» και άλλα. Με τον κ. Λαφαζάνη δεν βρέθηκε στις 18 Ιουνίου στη Ρωσία ο κ. Τσίπρας και μαζί δεν αναζητούσαν «άλλα πιο ασφαλή λιμάνια» και δεν κουβέντιαζαν με τα BRICS; Μάλωσαν τώρα στα ξαφνικά; Προφανώς όχι. Απλώς, προσπαθούν, δια της διάσπασης, να υφαρπάσουν ξανά την ψήφο του λαού: Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα την ψήφο των μετριοπαθών που θέλουν συμφωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Λαφαζάνη την ψήφο των αντιμνημονιακών. Και μετά, πάλι μαζί να... βρίσκουν λιμάνια και να ανοίγουν δρόμους προς το Σχέδιο Α, που από την αρχή ήταν Σχέδιο Β!».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM