Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της Κεραμέως μετά τα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της Κεραμέως μετά τα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα σημερινά προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης. 

«Σήμερα, πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης κι η κυρία Κεραμέως αποδεικνύει στην πράξη το πόσο προετοίμασε τα σχολεία για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς», σημειώνει η Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για ανικανότητα και αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας.

«Πέρσι άφησε για πάνω από 6 μήνες τα σχολεία της Χαλκιδικής χωρίς εκπαιδευτικούς, φέτος τα άφησε και χωρίς θρανία και βασικό εκπαιδευτικό υλικό και τώρα τα αφήνει και χωρίς δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Η παραίτηση της κυρίας Υπουργού πλέον είναι μονόδρομος», αναφέρεται μεταξύ άλλων. 


Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης για όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown. Στην «πρεμιέρα» του συστήματος όμως παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα, αφού μαθητές προσπαθούσαν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, αλλά σε πολλές περιοχές η πρόσβαση αποδείχτηκε δύσκολη ή και αδύνατη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της Κεραμέως μετά τα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης Facebook Twitter

«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος», διαβεβαιώνει η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex.

Όπως τονίζει το υπουργείο, «προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα», ενώ σημειώνεται πως το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Καθηγητές ανέφεραν πως η πρόσβαση ήταν αδύνατη σε κάποιες περιοχές ενώ και σε περιπτώσεις που κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, αντιμετώπισαν εκ νέου πρόβλημα, καθώς η πλατφόρμα δεν ανταποκρινόταν.

Το υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα της εταιρείας Cisco, που παρέχει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, και πως προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα, πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης κι η κυρία Κεραμέως αποδεικνύει στην πράξη το πόσο προετοίμασε τα σχολεία για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Στη Χαλκιδική, μόλις από την δεύτερη ώρα λειτουργίας του, το σύστημα κατέρρευσε. Δυστυχώς, η αδιαφορία κι η ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται. Πέρσι άφησε για πάνω από 6 μήνες τα σχολεία της Χαλκιδικής χωρίς εκπαιδευτικούς, φέτος τα άφησε και χωρίς θρανία και βασικό εκπαιδευτικό υλικό και τώρα τα αφήνει και χωρίς δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Η παραίτηση της κυρίας Υπουργού πλέον είναι μονόδρομος.»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ