Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την πολιτική και δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

 

Τη ανακοίνωση έκανε ο Στέργιος Πιτσιόρλας αποχωρώντας νωρίτερα από το υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

 

Φεύγοντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συνομίλησε για λίγο με τους δημοσιογράφους και τους ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Στέργιος Πιτσιόρλας φέρεται να είχε εκφράσει τη διαφωνία του, τόσο ως προς το χρόνο, όσο και ως προς τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

 

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε πως εδώ και αρκετό καιρό έχει αποφασίσει να μην θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής. «...Ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε ο ίδιος. 

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πιτσιόρλα έχει ως εξής: «Η απόφασή μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές είναι ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό και σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη σημερινή συζήτηση. 'Αλλωστε ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».