Ο Σουλτς καταδίκασε την επίθεση της Λεπέν στον Παπαδημούλη

Ο Σουλτς καταδίκασε την επίθεση της Λεπέν στον Παπαδημούλη Facebook Twitter
0

Την απογοήτευσή του για τις άδικες κατηγορίες της κας Λεπέν, εξέφρασε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, η οποία στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, είχε κατηγορήσει το Δημήτρη Παπαδημούλη και την πολιτική του ομάδα «για το θάνατο 100 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Η επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον κ. Παπαδημούλη:

«Σας ευχαριστώ για την, από 18 Σεπτεμβρίου 2015, επιστολής σας στην οποία εκφράζατε τη διαμαρτυρία σας για την εφαρμογή του άρθρο 164 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ολομέλειας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Πρώτα απ 'όλα, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για την προσωπική σας δέσμευση, και της πολιτικής σας ομάδας, στις ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την απογοήτευσή μου για τις άδικες κατηγορίες που έγιναν εναντίον σας και εναντίον του πολιτικού σας κόμματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Όσον αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι η κα Μακ Γκίνες προήδρευσε στη σύνοδο με πλήρη σεβασμό των κανόνων μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 164, «Κάθε βουλευτής που το ζητεί, παίρνει το λόγο για προσωπικό ζήτημα στο τέλος της συζήτησης επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης που συζητείται ή κατά την έγκριση των Συνοπτικών Πρακτικών της συνεδρίασης στην οποία αναφέρεται η αίτηση παρέμβασης».

Ως εκ τούτου, όταν η κα Λεπέν ζήτησε το λόγο, η κα Μακ Γκίνες τη ρώτησε αν ήταν για μια προσωπική δήλωση ή επί της διαδικασία. Η κα Λεπέν απάντησε ότι ήταν για ένα θέμα επί της διαδικασίας και, κατά συνέπεια, της δόθηκε ο λόγος.

Ωστόσο, η κα Λεπέν στη συνέχεια έκανε μια προσωπική δήλωση. Με την εμπειρία σας, ως Αντιπροέδρου που προεδρεύει στην Ολομέλεια, σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η δήλωση της κας Λεπέν έγινε τόσο γρήγορα που ήταν αδύνατο για την Αντιπρόεδρο να τη διακόψει.

Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ήταν απόλυτα σύμφωνη με τους κανόνες η στάση της κας Μακ Γκίνες να μη συνεχίσει περαιτέρω τη συζήτηση κατά την παρέμβασή σας, παραπέμποντας το θέμα στο τέλος της συζήτησης επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 164.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για τον σεβασμό που δείξατε για την Αντιπρόεδρο που προήδρευε της διαδικασίας και για τον Κανονισμό μας, παρά την απαράδεκτη καταγγελία εναντίον σας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ