Ο Σόιμπλε διαψεύδει την «ελληνική έξοδο»

Ο Σόιμπλε διαψεύδει την «ελληνική έξοδο» Facebook Twitter
1

Διαψεύδει, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα της Ντόιτσε Βέλλε, ο Σόιμπλε το δημοσίευμα των Φαινάνσιαλ Τάιμς ότι επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και πίεζε για να το επιτύχει.

Ρεπορτάζ της D.W. που επικαλείται πηγή του υπ. Οικονομικών αναφέρει ότι ο Σόιμπλε δεν ζήτησε ποτέ την ελληνική έξοδο επιβεβαιώνοντας μόνο ότι κατά το παρελθόν είχαν γίνει αναλύσεις των συνεπειών που θα προκαλούνταν σε τέτοια περίπτωση.

«Με κατηγορηματικό τρόπο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ζητήσει στο παρελθόν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Στόχος των προσπαθειών του ήταν πάντα η διατήρηση της συνοχής της ευρωζώνης και η σταθερότητα του ευρώ.

Πάγια θέση του κ. Σόιμπλε είναι ότι η Γερμανία θέλει τη χώρα εντός του ευρώ και ότι εναπόκειται στην Αθήνα εάν και αυτή θέλει να παραμείνει ή όχι» αναφέρει η DW.

Όσο για την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, όπως αναφέρουν οι F.T. το υπουργείο τονίζει ότι θα ήταν αμέλεια αν δεν είχε φροντίσει να παρουσιαστεί.

«Αυτά, όμως, είναι από καιρό γνωστά και δεν αποτελούν είδηση» αναφέρεται, ενώ επιβεβαιώνεται ότι ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και είχε συζητήσει με στελέχη του.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος στο βιβλίο του αναφέρεται στη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε το καλοκαίρι του 2012, οι πηγές της DW συνιστούν «ακριβή ανάγνωση του βιβλίου» και τονίζουν ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε πει ότι ο ίδιος είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά ότι υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη που θα το ήθελαν».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε κτηνοτρόφους: Προτεραιότητά μας είναι η οριστική εκρίζωση της ευλογιάς

«Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας μέχρι το Πάσχα για να μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων
THE LIFO TEAM