Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, είναι  πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Yisrael Beitanu. Συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Νετανιάχου.

"Η Κύπρος βρισκόταν στην ίδια κατάσταση μ' εμάς σήμερα. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι ζούσαν μαζί και υπήρχε τριβή ανάμεσα στις δύο κοινότητες χύθηκε αίμα μάλιστα κι έγιναν τρομοκρατικές ενέργειες. Το 1974, έβαλαν το 100% των Τούρκων στο βόρειο τμήμα του νησιού και το 100% των Ελλήνων στο νότιο. Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία ειρηνευτική συμφωνία. Αλλά υπάρχει σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Αυτή είναι η δική μας φιλοδοξία"( Όταν του επεσήμανε ο δημοσιογράφος της βρετανικής Telegraph ότι στην Κύπρο χιλιάδες άνθρωποι είχαν διωχθεί από τα σπίτια τους, ο κ. Λίμπερμαν απάντησε πως το γνωρίζει, αλλά το τελικό αποτέλεσμα, είπε, είναι καλύτερο).

«Ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου»

Έδωσε διαταγή να αναρτηθεί σε όλες τις ανά τον κόσμο πρεσβείες του Ισραήλ μια φωτογραφία του Χίτλερ με το μουφτή της Ιερουσαλήμ, τραβηγμένη το 1941, ως «απόδειξη» ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συμμετοχή στο «Ολοκαύτωμα»...

«Θα πρέπει να υπογράψετε μια δήλωση νομιμοφροσύνης στο κράτος του Ισραήλ, στη σημαία του, στον εθνικό του ύμνο, στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του και να αναγνωρίσετε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος εβραϊκό και σιωνιστικό».(Απευθυνόμενος σε άραβες με ισραηλινό διαβατήριο).

"Το Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παλαιστίνιους ακριβώς «όπως χειρίστηκαν οι ΗΠΑ τους Ιάπωνες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

"Θα ήταν καλύτερο να πετάξουν 350 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στη Νεκρά Θάλασσα".

Παλιότερα, είχε ζητήσει όσα βενζινάδικα, καταστήματα, τράπεζες ανήκουν σε Αραβες στο εσωτερικό του Ισραήλ, να βομβαρδιστούν.Kατοικεί σε οικισμό εποίκων στη Δυτική Όχθη.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr