Ο Μοσκοβισί αποκαλύπτει στη Liberation: Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ όντως πιάστηκαν στα χέρια

Ο Μοσκοβισί αποκαλύπτει στη Liberation: Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ όντως πιάστηκαν στα χέρια Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
9

Στην αποκάλυψη πως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πιάστηκαν σχεδόν στα χέρια λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου περνά η γαλλική εφημερίδα Liberation, με αφορμή το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την χώρα μας με τίτλο «Ελλάδα, η επόμενη ημέρα» και το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου.

Το περιστατικό φέρνει στο φως ο Πιέρ Μοσκοβισί με μαρτυρία του στην κάμερα του δημοσιογράφου της Liberation και ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ.

Ο Κατρεμέρ, που επιμελείται το ντοκιμαντέρ, αφού πήρε συνέντευξη στον ευρωπαίο επίτροπο στη συνέχεια του ζήτησε να του αναφέρει ένα ανέκδοτο περιστατικό που τον σημάδεψε κατά τη διάρκεια των εξάμηνων διαπραγματεύσεων. Και ο Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε όλα όσα μέχρι σήμερα ανήκαν στη σφαίρα των σεναρίων και διαψεύσθηκαν επανειλημμένως και από τον Ντάισελμπλουμ και από τον Βαρουφάκη- πως, δηλαδή, η αναμεταξύ τους σχέση δεν είναι και η καλύτερη.

«Συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη και εμένα. Παραλίγο να παλέψουν. Κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο ότι είναι ψεύτης. Χρειάστηκε να μπω ανάμεσά τους. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί σχετικά με το περιστατικό της 16ης Φεβρουαρίου.

Ο Κατρεμέρ μάλιστα θυμίζει πως είχε αναφερθεί σε αυτό το περιστατικό λίγο μέρες αφότου έλαβε χώρα σε άρθρο του στη Liberation, αλλά τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης το είχε διαψεύσει.

"Στις 18 Φεβρουαρίου είπα στη Libération πως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μόνο που δεν ήρθαν στα χέρια στη συνάντηση που είχε γίνει πριν δυο μέρες στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, και μάλιστα παρουσία Μοσκοβισί. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Από τη μεριά του ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ και Πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε σχετικά στους Financial Times πως δεν υπήρξε καμία σωματική συμπλοκή με τον έλληνα ομόλογό του. Κι εγώ δεν το έγραψα λοιπόν ποτέ. Οι πηγές μου μού είχαν ζητήσει τότε την ανωνυμία τους. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δε, με κατηγόρησαν πως με αυτές τις συκοφαντίες ήθελα να βλάψω την ελληνική κυβέρνηση" σχολίαζει ο ίδιος ο Κατρεμέρ.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ