Ο Κουρουμπλής προσπαθεί να μαζέψει όσα είπε για τα κιλά των δικηγόρων

Ο Κουρουμπλής προσπαθεί να μαζέψει όσα είπε για τα κιλά των δικηγόρων Facebook Twitter
2

Να μαζέψει τις προσπαθεί τώρα ο ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής που προχώρησε σε διευκρινίσεις μετά την θύελλα αντιδράσεων για το προκλητικό του σχόλιο σε γερμανική εφημερίδα αναφορικά με τα κιλά των δικηγόρων.

Συγκεκριμένα ο Π. Κουρουμπλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» και τον δημοσιογράφο Mike Szymanski, αναφερόμενος στο κίνημα της γραβάτας -αυτό των δικηγόρων που υπερασπίζονται τους εαυτούς τους εναντίον των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων- είπε: «Είναι καλό που βγαίνουν στο δρόμο. Καλό θα τους κάνει γιατί θα χάσουν λίγα κιλά».

Αντιδράσεις  από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

«Προφανώς η δήλωση οφείλεται στην ευθυμία του κ. υπουργού από το καλό κρασί του πολυτελούς εστιατορίου όπου έγινε η συνέντευξη», σημειώνει στην ανακοίνωση του το Ποτάμι. «Μετά από αυτή την αριστερή δήλωση ο κ. Κουρουμπλής αποχώρησε, όπως γράφει ο δημοσιογράφος με ένα πολυτελέστατο μαύρο τζιπ. Ούτε καν η Μαρία Αντουανέτα τόλμησε να ξεστομίσει για παντεσπάνι...(Αυτό δεν το έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος)», καταλήγει το Ποτάμι.

 

Το ΠΑΣΟΚ επίσης δεν άφησε ασχολίαστη την δήλωση. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης σχολίασε σχετικά: «Στράφι πήγαν οι αντιμνημονιακές πορείες του κ. Κουρουμπλή, καθώς ό,τι έχασε, το ξαναπήρε ως υπουργός του τρίτου Μνημονίου».

Το προκλητικό σχόλιο προκάλεσε επίσης την αντίδραση και του Δημήτρη Βερβεσού, πρώην προέδρου του ΔΣΑ, που έκανε λόγο για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ανάξιους σχολιασμού.

Ο Κουρουμπλής δίνει εξηήσεις

 

Από την πλευρά ο Π. Κουρουμπλής μιλώντας νωρίτεραστον ΒΗΜΑ 99,5 έσπευσε να διευκρινίσει κάποια πράγματα σχετικά με τις δηλώσεις του: «Είναι μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα που ήθελε να ζήσει (ο δημοσιογράφος) μία ολόκληρη μέρα μαζί μου, πώς ζει ένας υπουργός, αν θέλετε, και υπό τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα. Ωραία. Δηλαδή, όταν είσαι όλη μέρα με έναν άνθρωπο, δεν κάνεις συζητήσεις προσωπικές; Δεν κάνεις χιούμορ; Δηλαδή, δεν κατάλαβα καλά, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο φίλος μου ο κ. Βερβεσός πρώτη φορά. Δεν ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα ζητήματα των δικηγόρων; Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά τους μαχόμενους δικηγόρους και είναι πολύ σαφής και η στάση μου στους μεγαλοδικηγόρους, που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί».

 

«Δεν έχω πει τίποτε περισσότερο και την ίδια κουβέντα έχω πει και το 1980, όταν μας κάλεσε κάποτε, τους τυφλούς, ο Ράλλης, σε μια κινητοποίηση, στις 6 Δεκεμβρίου, παρουσία και τεσσάρων-πέντε βουλευτών όλων των κομμάτων. Που μου λέει ο Ράλλης 'κάνετε και πορείες' και απάντησα 'καλό είναι που κάνουμε και πορείες, χάνουμε και κανένα κιλό'. Κάναμε λοιπόν ένα χιούμορ και το ερμήνευσαν τώρα. Ξεχνάνε όμως πόσες φορές, όταν χρειάστηκαν στήριξη στη Βουλή, ποιος την έκανε» σημείωσε ο υπουργός. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ