Ο Κοτζιάς ζητά συνάντηση πολιτικών αρχηγών - Ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με το Σκοπιανό

Ο Κοτζιάς ζητά συνάντηση πολιτικών αρχηγών - Ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με το Σκοπιανό Facebook Twitter
0

Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ετοιμάζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την επιστροφή του από τα Τίρανα όπου βρίσκεται για συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε ήδη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την οποία ενημέρωσε για την πρόθεσή του.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εντός της ημέρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, εξηγώντας τους ότι είναι αναγκαία η συνάντησής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες Κοτζιά - Μπουσάτι θα εστιαστούν στην εξέταση των επόμενων βημάτων στο πλαίσιο του διαλόγου για την επίλυση εκκρεμών διμερών ζητημάτων.

 

Οι συνομιλίες για εκκρεμή ζητήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις άνοιξαν με πρωτοβουλία του 'Ελληνα υπουργού Εξωτερικών σε τακτικές συναντήσεις του με τον κ. Μπουσάτι, αρχής γενομένης τον Νοέμβριο του 2017 στην Κρήτη και στη συνέχεια στα τέλη Ιανουαρίου του 2018 στην Κορυτσά όπου, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν, των δύο υπουργείων Εξωτερικών, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος.

Ο κ. Κοτζιάς, μετά το πέρας της συνάντησης στα Τίρανα, θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου αύριο θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ