Ο δήμαρχος Ιάσμου απέλυσε εργαζόμενους ως «γκιουλενιστές», καρατόμησε τους αντιδημάρχους- Έρευνα για τις ενέργειές του

Οντέρ Μουμίν Facebook Twitter
0

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, προκάλεσαν οι ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες απέλυσε εργαζομένους και ανακάλεσε τους αντιδημάρχους. 

Ο δήμαρχος προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές» και ανακάλεσε τους αντιδημάρχους. Επιπλέον, ο Οντέρ Μουμίν κάλεσε σε παραίτηση τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου, οι οποίο εμπλέκονται με την οργάνωση FETO και την «εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». 

Αρχικά, με αναρτήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη σελίδα του δήμου στο Facebook, ο Οντέρ Μουμίν ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη σύμβαση εργασίας με δύο άτομα, κάνοντας λόγο για «σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο», συμπληρώνοντας πως υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» για συμμετοχή στην «τρομοκρατική οργάνωση FETO» στη μία περίπτωση και στην «εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ» στη δεύτερη. 

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, ο Οντέρ Μουμίν γνωστοποίησε ότι «ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους αντιδημάρχους» και μέχρι νεωτέρας κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες

«Σε συνέχεια των παραιτήσεων των προέδρων των νομικών προσώπων του δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του δήμου Ιάσμου», συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Παράλληλα, καλεί άμεσα σε παραίτηση «όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση FETÖ και την εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». 

Έπειτα από όλα αυτά, ο Μάκης Βορίδης επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Ιωάννη Σάββα, «για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών» του δημάρχου Ιάσμου. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ζήτησε από την κ. Σάββα να εξετάσει «τυχόν έκνομες ενέργειες» του εν λόγω δημάρχου, προκειμένου αυτές «να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες, για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος». 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ