Ο Βαρουφάκης απαντά σε Κάμερον και Όσμπορν: «Βάζει το πόδι στο στόμα»

Ο Βαρουφάκης απαντά σε Κάμερον και Όσμπορν: «Βάζει το πόδι στο στόμα» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
21

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε από τον βρετανό Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών τηςε χώρας, με αφορμή την ανάληψη του ρόλου του συμβούλου των Εργατικών, έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο πρώην υπουργός είπε ότι η περίπτωση Όσμπορν ανήκει σε αυτές που «βάζουν το πόδι στο στόμα», σε ελεύθερη μετάφραση «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

 «Όταν ο Τζόρτζ Όσμπορν με κοροϊδεύει, επιχαίροντας για το γεγονός ότι είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, ναι, είμαι ηττημένος υπουργός Οικονομικών, αλλά από τα χέρια ποιού; Από την σιδερένια γροθιά μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια τακτική διάσωσης «επεκτείνω και υποκρίνομαι». Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό. Πιστεύει στα αλήθεια ο Τζόρτζ Όσμπορν ότι κοροϊδεύοντας με προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στην τάξη των διανοούμενων; Δεν νομίζω» αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός υπουργός, με τον οποίο είχε συναντηθεί ο κ. Βαρουφάκης στην αρχή της θητείας του στο ΥΠΟΙΚ, είπε χθες με αφορμή την ανάληψη από τον Έλληνα πρώην υπουργό του ρόλου του συμβούλου των αντιπάλων Εργατικών ότι   «ο Βαρουφάκης επιστρατεύθηκε επειδή ο Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους είναι απασχολημένος».

Ο Έλληνας πρώην υπουργός είχε όμως και απάντηση στα όσα είπε χθες στο βρετανικό Κοινοβούλιο για αυτόν και ο Πρωθυπουργός Κάμερον, που σημείωσε ότι «ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που άφησε την οικονομία του σε συντρίμμια. Αυτή είναι η πολιτική των Εργατικών με δύο λόγια: Ακρόπολη τώρα».

Στην απάντηση του προς τον Κάμερον μέσω άρθρου στο Newsweek αναφέρει μεταξύ άλλων, αφού πρώτα αρνείται ότι προσελήφθη ως σύμβουλος και αναφέρει τον ρόλο του ως συνεργάτης των Εργατικών: «Στο δικό μου Πρόγραμμα Πολιτικής για την Ελλάδα, το οποίο οι Βρυξέλλες αγνόησαν, είχα συμπεριλάβει προτάσεις από έγκριτους οικονομολόγους μεταξύ των οποί ων είναι ο λόρδος Λαμόντ και ο αμερικανός οικονομολόγος Τζεφ Σακς.

Θεωρώ ότι, γνωρίζοντάς το εκ των υστέρων, δεν θα εκτοξεύατε αυτά τα φθηνά πυρά. Ηταν πυρά που δύσκολα μπορεί να αντέξει η εκστρατεία υπέρ του 'Μένουμε στην Ευρώπη».

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ