ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά την παραίτηση Γεραπετρίτη και προτείνει Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά την παραίτηση Γεραπετρίτη και προτείνει Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Με νέα παρέμβαση μέσω συνέντευξης στο Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κλιμακώνει την κόντρα του με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη. 

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή αποτέλεσε η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη τον περασμένο Οκτώβριο: «Αν είναι να έχουμε ήρεμη γειτονιά, ας με πουν και μειοδότη».

Πρόταση Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μια κίνηση που θεωρείται «αιχμή» κατά της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ και αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις εντός του κόμματος.

Δριμύ «κατηγορώ» για τα Ελληνοτουρκικά

Η νέα παρέμβαση έρχεται μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σαμαρά από τη Λευκωσία, όπου είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει ότι τα «ήρεμα νερά» δεν πρέπει να οδηγήσουν σε «σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων», κάνοντας λόγο για «λύσεις» που προωθούνται και ενέχουν κινδύνους διχοτόμησης.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, υιοθετώντας στάση αποστασιοποίησης, απέφυγε να σχολιάσει ευθέως τις δηλώσεις Σαμαρά. Ανώτατες πηγές επιμένουν στη θέση πως η κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών, διατηρώντας χαμηλούς τόνους απέναντι στις διαρκείς επικρίσεις.

Η πρόταση για Καραμανλή, οι αιχμές για τον Γεραπετρίτη και οι δηλώσεις για τα εθνικά ζητήματα δημιουργούν νέο κύκλο εσωκομματικής συζήτησης, ενώ η κριτική Σαμαρά φαίνεται να αποκτά ολοένα και πιο έντονο πολιτικό χαρακτήρα, βάζοντας την κυβέρνηση σε θέση άμυνας.
 

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM