ΝΥΤ: «Μετά το Λαυρεντιάδη θα ακολουθήσουν κι άλλοι ολιγάρχες;»

ΝΥΤ: «Μετά το Λαυρεντιάδη θα ακολουθήσουν κι άλλοι ολιγάρχες;» Facebook Twitter
1

Στη σύλληψη Λαυρεντιάδη αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα των NY. Times, προβλέποντας μάλιστα ότι δεν θα είναι η μόνη σύλληψη ολιγάρχη. Η εφημερίδα ξεκινά το σχετικό άρθρο με λίγο ειρωνικό τρόπο, γράφοντας για «σπάνια επίδειξη δύναμης» των αρχών  και στη συνέχεια αναφέρεται στην αυτοκρατορία των πολλών δις που δημιούργησε ο Λαυρεντιάδης.

Η εφημερίδα συνδέει τη σύλληψη με την απόφαση για εκταμίευση της δόσης που συνοδεύεται από πιέσεις των Ευρωπαίων να καθαρίσουν τη διαφθορά στην Ελλάδα, χτυπώντας τη στη ρίζα της.

Δεν παραλείπουν οι ΝΥΤ βεβαίως να αναφερθούν και στην σκληρή προσπάθεια του κ. Λαυρεντιάδη «να κερδίσει την αποδοχή στον μικρό κύκλο των οικογενειών που κυβερνούν την Ελλάδα,» συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό με διάφορες φιλανθρωπίες και αποκτώντας πρόσβαση στα ΜΜΕ της χώρας.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτή ίσως να είναι η αρχή για συλλήψεις και άλλων ολιγαρχών, όμως ο δικηγόρος Γιώργος Κατρούγκαλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δεν το πολυπιστεύει.

«Ακριβώς το αντίθετο. Χρειάζεται ένας  αποδιοπομπαίος τράγος για το σύστημα ώστε να  συνεχίσει να είναι όπως ήταν παλιά, δηλαδή ένα κλειστό δίκτυο μεταξύ της κυβέρνησης και της οικονομικής ελίτ, χωρίς καμία διαφάνεια, ώστε κανείς να μην ξέρει τι συμβαίνει."

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια