Ντομπρόβσκις: Μόνο με εντολή Eurogroup ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση

Ντομπρόβσκις: Μόνο με εντολή Eurogroup ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση Facebook Twitter
0

Μόνο με εντολή του Eurogroup μπορούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας πως η Επιτροπή σέβεται τη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού.


Ειδικότερα, είπε πως η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα, διότι δεν έχει λάβει την απαραίτητη εντολή από το Eurogroup. Εξήγησε ότι για να εισέλθει εκ νέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σχετική εντολή από το Συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί, ενώ ξεκαθάρισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνονται τεχνικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.


Όπως είπε, το «όχι» στο δημοψήφισμα περιπλέκει την κατάσταση και μεγαλώνει την απόσταση ανάμεσα στην Ελλαδα και τη ζώνη του ευρώ.  Αλλά είναι ξεκάθαρο η θέση της Ελλάδας παραμένει στην Ευρώπη, είπε. Κάλεσε επίσης την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και την κατηγόρησε για τις οικονομικές πολιτικές της. Υπογράμμισε πως στην Ευρώπη έχουμε 19 δημοκρατίες και χρειαζόμαστε μια λύση αποδεκτή από όλες.

Ο Ντομπρόβσκις υπογράμμισε επίσης ότι η ζώνη του ευρώ δεν αντιμετωπίζει κινδύνους λόγω του ελληνικού ζητήματος και πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διαθέτει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού δημοσίου χρέους ανέφερε ότι υπήρχαν σχετικές προβλέψεις στο προηγούμενο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, το οποίο ωστόσο δεν υπάρχει πλέον.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM