Αυτό που μέχρι πριν λίγες μέρες φαινόταν πέραν πάσης προσδοκίας, γίνεται πραγματικότητα: ο χειρότερος δήμαρχος της Αθήνας απέρχεται πλήρως απαξιωμένος και ένα νέο πρόσωπο, ο Γιώργος Καμίνης, δοκιμάζει τις ικανότητές του στην πιο κρίσιμη στιγμή της πόλης.

 

Η LifO έχει κάθε λόγο να χαίρεται απόψε.

 

Αύριο όμως είναι μια άλλη μέρα.

 

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

 

ΥΓ. Με οριακή διαφορά εξελέγη και ένα άλλο αγαπητό πρόσωπο της LifO ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης: ο Γιάννης Μπουτάρης.

Καλή επιτυχία επίσης.

(Ο Άρης Δημοκίδης έχει ορισμένες  σκαμπρόζικες λεπτομέρειες) .

**************************************************************

 

Το ακόλουθο ειδησεογραφικό κείμενο είναι από το σάιτ της Ναυτεμπορικής.

Aνατροπές στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης

Νίκη στο νήμα για τον Γιάννη Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος με καταμετρημένο το 100% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 50,20% (52.219 ψήφοι), έναντι 49,80% (51.800 ψήφοι) του υποψηφίου της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα.

Aνοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο, η Θεσσαλονίκη γύρισε την πλάτη στην παρακμή, τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης εν μέσω επευφημιών και έκανε λόγο για ιστορική νίκη για την πόλη που ανήκει σε όλους.

Ποτέ δεν ήμουν πιο αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. Είναι η πρώτη νίκη μεταξύ αυτών που θα ακολουθήσουν έχουμε ακόμη πάρα πολλή δουλειά, συμπλήρωσε.

Οριακό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο κ. Γκιουλέκας, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων. «Το αποτέλεσμα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης είναι ένα αποτέλεσμα που κρίνεται σε ελάχιστες ψήφους, ένα οριακό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες άκυρα ψηφοδέλτια. Έτσι, λοιπόν, σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατίας και κοινή λογική επιβάλλουν να ζητήσουμε επανακαταμέτρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στους άλλους μεγάλους δήμους, νέος δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,94%, με καταμετρημένο το 99,83%, έναντι 48,06% του απερχόμενου δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.

Νίκη του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 99,49%, εξασφαλίζει ποσοστό 51,80% έναντι 48,20% του Γιάννη Μίχα.

Στην Πάτρα τέλος, ο Γιάννης Δημαράς με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων επικράτησε του Δημήτρη Κατσικόπουλου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 53,63% έναντι 46,37% του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώσεις νικητών - ηττημένων

Κερδίσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα, είναι μια νίκη των πολιτών της Αθήνας, δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης διαβεβαίωσε πως η νέα δημοτική αρχή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες «αυτών που δεν μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο αλλά μας ψήφισαν στο δεύτερο, καθώς και στις προσδοκίες εκείνων που δεν μας ψήφισαν» [Βλέπε άρθρο] .

Καλή επιτυχία και δύναμη να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο που τον περιμένει, ευχήθηκε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στον νικητή Γιώργο Καμίνη.

«Στο βαθμό που θα χρειαστεί τη βοήθειά μου κατά την προσεχή τετραετία είναι αυτονόητο ότι θα του την προσφέρω, διότι δεν θα πάψω ποτέ να αγαπώ την πόλη μου», δήλωσε ο ίδιος και στην συνέχεια ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εθελοντές που βοήθησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια να γίνει ένα πολύ σημαντικό έργο.

«Το αποτέλεσμα σίγουρα- κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης- δεν είναι κάτι που με χαροποιεί πλην όμως αυτό δεν θα με εμποδίσει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο περίπου 50% των συμπολιτών μου που για μια ακόμη φορά με τίμησαν με την ψήφο τους».

Νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλης της Αττικής χαρακτήρισε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τη νίκη του συνδυασμού του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Σγουρός έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την Αττική, η οποία, όπως σημείωσε, αποκτά αιρετό περιφερειάρχη, επισημαίνοντας πως συναισθάνεται «το βάρος της ευθύνης του πρώτου εκλεγμένου περιφερειάρχη Αττικής».

«Απόψε δεν αισθάνομαι νικητής, αλλά δικαιωμένος» σημείωσε, τονίζοντας πως η μάχη ήταν πάνω απ' όλα αυτοδιοικητική. Διαβεβαίωσε ακόμη πως θα επιδιώξει οι αποφάσεις του να είναι ομόφωνες, υπογραμμίζοντας πως στην περιφέρεια δεν θα κυματίζουν οι κομματικές σημαίες.

«Συγχαίρω το φίλο Γιάννη Σγουρό και του εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που οι πολίτες της Αττικής του εμπιστεύτηκαν», δήλωσε πριν από λίγο ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε τα εξής:

«Δώσαμε ένα ωραίο αγώνα με αξιοπρέπεια και ήθος, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.

Όταν ξεκινήσαμε κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά που στο πρόσωπό μου τόλμησε να βάλει τους νέους στο προσκήνιο.

Αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου.

Ευχαριστώ όλους όσοι δώσαμε μαζί τον αγώνα και κυρίως όλους όσους προσήλθαν στην κάλπη.

Ευχαριστώ τους 8 Αντιπεριφερειάρχες και 152 Περιφερειακούς Συμβούλους που μας στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική μάχη.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Αττικής ότι θα σταθώ δίπλα τους στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας, στις δύσκολες μέρες που έρχονται».

Ο πειραϊκός λαός ανταποκρίθηκε στο όραμά μας, δήλωσε ο νέος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, τονίζοντας πως θα επιχειρήσει τη μεγίστη δυνατή συναίνεση με όλους τους συνδυασμούς και τους φορείς της πολης.

Σήμερα κέρδισε ο Πειραιάς, πρόσθεσε, ενώ σχολιάζοντας σύνθημα συγκεντρωμένων υπέρ της ΝΔ τόνισε: Δεν κέρδισε η ΝΔ στον Πειραιά, κέρδισε ο Πειραιάς.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως Θα επιδιώξει πριν από τις γιορτές «να έχουμε ξεβρωμίσει τον πειραιά από τα σκουπίδια».

«Δυστυχώς ο νέος δήμαρχος του Πειραιά είναι ένας δήμαρχος μειοψηφίας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν αμφισβητεί ουδόλως τη νίκη του κ. Μιχαλολιάκου», τον οποίο και συνεχάρη.

Ευχαρίστησε ακόμη όλους εκείνους που με τη συμμετοχή τους διατράνωσαν τη θέληση των ενεργών πολιτών για την αναγέννηση της πόλης μας, όσους τον ψήφισαν για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και όσους δεν τον ψήφισαν αλλά συμμετείχαν.

Απευθυνόμενος σε αυτούς που επέλεξαν το δρόμο της αποχής, του λευκού και του άκυρου, τους κάλεσε «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να κάνουμε την απογοήτευσή μας θέληση για μια καλύτερη πόλη. Θέληση για μια ενεργητική και δυναμική συμμετοχή που θα ξαναζωντανέψει την ελπίδα στο μεγάλο λιμάνι της χώρας».

«Ο καθένας σ' αυτή τη μάχη ανέλαβε τις ευθύνες του και από δω και πέρα οφείλουμε όλοι μας να αναλάβουμε τα μερίδια που μας αναλογούν για το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή δεν είναι η δημοτική αρχή που αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία του πειραϊκού λαού», κατέληξε.

«Σήμερα οι Μακεδόνες ψήφισαν το Μακεδόνα της καρδιάς τους ... είναι νίκη όλων των Μακεδόνων» δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, τονίζοντας πως «γύρισαν την πλάτη σ� αυτούς που έκαναν εμπόριο ελπίδας».

Όπως ανέφερε, η Μακεδονία «πανηγυρίζει γιατί η αλήθεια, το ήθος, η αξιοπρέπεια νίκησαν το ψέμα, το σκοταδισμό, τη συκοφαντία, την αθλιότητα. Ιδιαίτερα, νίκησαν τη λάσπη, απ� όπου κι αν προέρχεται».

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως πήρε και το μήνυμα της αποχής, επισημαίνοντας πως ο πολιτικός κόσμος οφείλει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Η επόμενη ημέρα είναι ημέρα ευθύνης, διεκδίκησης και ανάπτυξης» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «η Μακεδονία αλλάζει».

Να λάβει το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες κάλεσε τον Π. Ψωμιάδη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης. Χαρακτήρισε το μήνυμα «εύηχο» και «ηχηρό» και σημείωσε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Θέλουμε διαφάνεια και προάσπιση του δημοσίου χρήματος. Θα είμαστε παρόντες και θεματοφύλακες για το συμφέρον του τόπου».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr