Νέα ποινική δίωξη για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου

Νέα ποινική δίωξη για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου Facebook Twitter
0

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων ασκήθηκε, μετά από παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

 

Η δικογραφία αφορά τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχε υπογραφεί το 1998, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά την προμήθεια έξι ελικοπτέρων τύπου Σινούκ, την κατασκευάστρια εταιρία των οποίων αντιπροσώπευε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

 

Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό. Οι κατηγορίες αποδίδονται, ανά περίπτωση, σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου, του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα και κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας SΟΝΑΚ, που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά, Θωμά  Λιακουνάκου και Ηλία Αρκουμανέα.

Με απόφαση της Εισαγγελίας, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον πρώην υπουργό, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, που θα διενεργήσει την κύρια έρευνα.

 

Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM