Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ με τηλέφωνο στον Τσίπρα

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ με τηλέφωνο στον Τσίπρα Facebook Twitter
0

Νέα παρέμβαση πριν από λίγο από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ ο οποίος κάλεσε και πάλι την ελληνική κυβέρνηση να κάνει μια "σοβαρή κίνηση" για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της, υποβάλλοντας αξιόπιστες προτάσεις.

Ο Λιου συνομίλησε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ σήμερα  με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μια ημέρα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο Τζέικομπ Λιου σημείωσε ότι ο Λιου  "υπογράμμισε ότι είναι επείγον η Ελλάδα να κάνει μια σοβαρή κίνηση για να επιτευχθεί μια πραγματιστική συμφωνία με τους πιστωτές της και ότι η αποτυχία να επιτευχθεί μια συμφωνία θα δημιουργούσε άμεσα μεγάλες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία".

Εκτίμησε ακόμη ότι εφόσον οι ελληνικές προτάσεις είναι αξιόπιστες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν "το έργο που τους αναλογεί", μεταβάλλοντας ελαφρώς τη θέση τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, στη συνομιλία του με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, ο Λιου κάλεσε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να "συνεχίσει τις προσπάθειές του" για να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ