Νέα δημοσκόπηση δείχνει «τρικομματισμό»

Νέα δημοσκόπηση δείχνει «τρικομματισμό» Facebook Twitter
0

Άνοδο για ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. αλλά και ΣΥΡΙΖΑ δέιχνει δημοσκόπηση της Pulse RC που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα «Ποντίκι». Η δημοσκόπηση δίνει στην πρόθεση ψήφου ένα σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο καταδεικνύει και άνοδο από το εκλογικό του ποσοστό άνω του 5%. Άνοδος και για τη Ν.Δ. άνω του 3% και για το ΠΑΣΟΚ οριακή αύξηση κάτω της μονάδας. Σαφής η πτώση του ΚΚΕ, πολύ μικρότερη για ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή. Η δημοσκόπηση έγινε αμέσως μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων.

 

Νέα δημοσκόπηση δείχνει «τρικομματισμό» Facebook Twitter

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, διαφαίνεται «τρικομματισμός» αφού  ο προπορευόμενος ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει σε άνοδο κατά 8% από την 6η Μαΐου, η Ν.Δ. κατά λιγότερο από 3%, το ΠΑΣΟΚ λίγο πάνω από 2%. Από εκεί και κάτω είναι σοβαρή η απώλεια του ΚΚΕ κατά 2,5%, ενώ σταθερή μένει η ΔΗΜΑΡ και 1% χάνει η Χρυσή Αυγή. Επτακομματική παραμένει η Βουλή.

 

Νέα δημοσκόπηση δείχνει «τρικομματισμό» Facebook Twitter

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα, μην αφήνοντας περιθώριο εκτίμησης. Οι σαφέστατα πιο δυσαρεστημένοι από την προσφυγή σε νέες εκλογές είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν αυτοί της Ν.Δ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι.

Τα ευρήματα πάντως αυτής της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με εκείνα δημοσκόπησης της VPRC που έδειχνε συντριβή Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ένδειξη ίσως και της συνεχούς "ρευστότητας" του εκλογικού σώματος.

Πηγή: Το Ποντίκι

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM