Ν.Δ. κατά Τσίπρα για Τράπεζα Αττικής και Καλογρίτσα

Ν.Δ. κατά Τσίπρα για Τράπεζα Αττικής και Καλογρίτσα Facebook Twitter
0

Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για εκκωφαντική σιωπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, που αφορά τόσο δάνεια που έχει πάρει από την Τράπεζα Αττικής όσο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «η κυβέρνηση των κ.κ.Τσίπρα - Παππά - Καμμένου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό» και αναφερόμενη στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, σημειώνει πως «αποδεικνύει ότι στην Τράπεζα Αττικής υπήρχαν σημάδια έντονης κακοδιαχείρισης και συστημικής ανεπάρκειας».

«Πέραν των πολύ σημαντικών άλλων ευρημάτων» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, «αναδεικνύονται και οι προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε ο ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες, που αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής. Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Είναι ο ίδιος εργολάβος που παίρνει το ένα δημόσιο έργο μετά το άλλο από τον κ. Σπίρτζη».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει επίσης ότι: «η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έχει ανακηρύξει από τις 9 Σεπτεμβρίου τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πλήρης και ενδελεχής έλεγχος πόθεν έσχες, όπως ο νόμος και η προκήρυξη απαιτούν. Οι ευθύνες για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, είναι βαρύτατες. Η σιωπή του, όμως, είναι εκκωφαντική και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Δεν μπορεί, πλέον, ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον υπουργό - καναλάρχη κ. Παππά», καταλήγει η ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM