ΝΔ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα λιτότητας 1,9 δισεκ. ευρώ που επιβάλει η κυβέρνηση

ΝΔ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα λιτότητας 1,9 δισεκ. ευρώ που επιβάλει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Με non paper η ΝΔ σημειώνει πως ο νέος Προϋπολογισμός επιβάλλει νέα επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 1,9 δισεκ. ευρώ τα οποία δεν είναι τα τελευταία καθώς η κυβέρνηση έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα 5,1 δισεκ. ευρώ για το 2019 και το 2020.

Ειδικά για τα μέτρα ύψους 1,9 δισεκ. ευρώ από 1/1/2018 η ΝΔ αναφέρει ότι είναι τα εξής:

• Οι ένστολοι θα χάσουν περίπου 230 ευρώ το μήνα από το νέο μισθολόγιο και την αλλαγή στον υπολογισμό των εισφορών, η οποία μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2017.

• Οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται λόγω των νέων περικοπών στο ΕΚΑΣ. 50.000 σημερινοί δικαιούχοι θα χάσουν το επίδομα, ενώ άλλοι 185.000 θα το δουν να μειώνεται έως και κατά 70%. Όσοι απομείνουν από τους δικαιούχους θα παίρνουν στην τσέπη μόλις 35 ευρώ.

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν όλοι οι φορολογούμενοι αφού:

• Καταργείται η έκπτωση φόρου κατά 1,5% για μισθωτούς και συνταξιούχους για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

• Αυξάνεται η εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών στις ακαθάριστες αποδοχές.

• Καταργείται η έκπτωση κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες.

• Οι πολίτες που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης θα συνειδητοποιήσουν ότι το επίδομα θα μειωθεί κατά 50%.

• Οι νησιώτες θα δουν το κόστος διαβίωσής τους να εκτοξεύεται λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Σχετικά με τα κοινωνικά επιδόματα η Πειραιώς λέει πως τα μέτρα που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση από το 2015-2018 είναι 9,4 δισεκ. και άλλα 5,1 δισεκ. τη διετία 2019-20, και άρα συνολικά φτάνουν τα 14,5 δισεκ.

«Παρουσιάζει ως θετικό το γεγονός ότι επιστρέφει 700 εκατομμύρια. Παίρνει πολλά από πολλούς και δίνει ελάχιστα σε λίγους», σημειώνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «έχει κατακρεουργήσει όλα τα κοινωνικά επιδόματα και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και το 2018, με νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ, και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης».

Η ΝΔ λέει πως εκείνο που ζητούν οι νέοι από το Υπουργείο Εργασίας δεν είναι αποσπασματικά επιδόματα που δίνονται μια φορά το χρόνο, αλλά βιώσιμες και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα στην Πειραιώς λένε πως η ΝΔ βγήκε από το συνέδριό της ενωμένη και προχωρά στην πολιτική και ποιοτική της ανανέωση. «Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Εξωστρέφεια και ανανέωση με ποιότητα», υπογραμμίζουν και επισημαίνουν πως το 11ο συνέδριο της ΝΔ ήταν εξωστρεφές και ανοιχτό στην κοινωνία.

Επιπλέον λένε πως η ΝΔ καλλιεργεί έντιμες και ειλικρινείς σχέσεις με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και πως το σχέδιο της χτίζει μια νέα Ελλάδα και ενώνει όλους τους Έλληνες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM