ΝΔ: Αποστράτευσαν τον ταξίαρχο που «χάλασε τη δουλειά» Καμμένου για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

ΝΔ: Αποστράτευσαν τον ταξίαρχο που «χάλασε τη δουλειά» Καμμένου για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία Facebook Twitter
0

Για αποστράτευση ενός ταξιάρχου, που σχετίζεται με την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία κάνει λόγο η ΝΔ, με δήλωση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, «οι πρόσφατες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, γεννούν πολλά ερωτήματα καθώς σχετίζονται και με την υπόθεση της απόπειρας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία για την οποία ελέγχεται ο κ. Καμμένος.

»Συγκεκριμένα, αποστρατεύθηκε ο ταξίαρχος Μιχαήλ Παπαδάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ήταν ο αξιωματικός που ενεργώντας με τη θεσμική του ιδιότητα χάλασε την "δουλειά" που πήγε να στήσει ο κ. Καμμένος με τον εκλεκτό του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο».


«Ως φαίνεται, μετά την άλωση του κρατικού μηχανισμού που επιχειρεί συστηματικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τώρα επιδιώκει να ελέγξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις αποπέμποντας αξιωματικούς που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα. Το μόνο παρήγορο  είναι ότι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης μετρά πλέον τον χρόνο της αντίστροφα», προσθέτει.

Σημειώνεται πως στις ετήσιες τακτικές κρίσεις του, το ΓΕΣ ανακοίνωσε πως ο κ. Παπαδάκης ολοκλήρωσε ευδοκίμως τη θητεία του και τον προήγαγε τιμητικά στον βαθμό του υποστρατήγου.

Από τους 28 ταξιάρχους σωμάτων που κρίθηκαν αποστρατεύτηκαν δύο. Πέραν του κ. Παπαδάκη αποχωρεί και η Ιωάννα Ιωαννίδου, που όπως αναφέρει το ΓΕΣ «διανύει τον τελευταίο βαθμό εξέλιξης της και συμπληρώνει 35ετία». Δεν υπάρχει αντίστοιχη διευκρίνιση για τον κ. Παπαδάκη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ