ΝΑΤΟ: Ένταξη της ΠΓΔΜ μόλις οριστικοποιηθεί και εφαρμοστεί η συμφωνία με την Ελλάδα

ΝΑΤΟ: Ένταξη της ΠΓΔΜ μόλις οριστικοποιηθεί και εφαρμοστεί η συμφωνία με την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόοδος με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας επειδή έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

«Η συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας εφόσον οριστικοποιηθεί και εφαρμοσθεί πλήρως και το νέο όνομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο θέμα της υποψηφιότητας για ένταξη στον οργανισμό. Πραγματικά ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό» ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό France 24.

Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως αυτό εξαρτάται από το πότε θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία στα Σκόπια και εξέφρασε την ελπίδα οι ενταξιακές συζητήσεις ίσως να μπορέσουν να αρχίσουν κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου, ή τουλάχιστον να ληφθεί η απόφαση να ξεκινήσουν, εφόσον όλα προχωρήσουν όπως έχουν σχεδιασθεί σε ότι αφορά την επικύρωση της συμφωνίας και το δημοψήφισμα, αργότερα φέτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM