ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Μπερνάρ Καζνέβ: «Συμβάλουμε ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση»

Μπερνάρ Καζνέβ: «Συμβάλουμε ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

«Η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, πράγμα που κάνουμε και τώρα, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει η σχετική βούληση εκ μέρους της Ελλάδας και των εταίρων της και ότι η διαπραγμάτευση «θα έχει καλά αποτελέσματα και καλούς συμβιβασμούς».

 

«Η επίσκεψή μου αποδεικνύει πόσο κοντά είναι Ελλάδα και Γαλλία» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τόνισε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και σοβαρότητα και σημείωσε ότι στο ζήτημα αυτό υπάρχουν απτά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το μέλλον. 

 

«Επιθυμούμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο» είπε ο κ. Καζνέβ, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλοι για το θέμα αυτό και οι οποίες πρέπει να τηρούνται και τηρούνται σε μεγάλο βαθμό».

 

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης της Γαλλίας προς την Ελλάδα και το μέλλον της και αναφέρθηκε στην ικανότητα της χώρας μας να συμμετέχει αποφασιστικά και χρήσιμα στην οικοδόμηση της Ευρώπης. 

 

«Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η Ελλάδα έχει προοπτική ανάπτυξης, και επενδύσεων» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν Γάλλοι επενδυτές που επένδυσαν και επιμένουν να επενδύουν στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ότι η χώρα του έχει τη βούληση για αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι η βούληση αυτή «θα αποτυπωθεί με ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών κατά τους επόμενους μήνες, γιατί μοιραζόμαστε κοινές αξίες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Θέλουμε» είπε «να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη αποτελεί μια προστασία, ακόμα και για το ζήτημα της μετανάστευσης. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία για την Ευρώπη. Θέλουμε να την προστατεύσουμε από την άκρα δεξιά και το λαϊκισμό» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι συμμερίζεται την ίδια φιλοδοξία με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το μέλλον της ΕΕ.

 

«Έχουμε κοινό συμφέρον, κοινούς σκοπούς και κοινές αξίες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM