Μπερνάρ Καζνέβ: «Συμβάλουμε ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση»

Μπερνάρ Καζνέβ: «Συμβάλουμε ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

«Η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, πράγμα που κάνουμε και τώρα, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει η σχετική βούληση εκ μέρους της Ελλάδας και των εταίρων της και ότι η διαπραγμάτευση «θα έχει καλά αποτελέσματα και καλούς συμβιβασμούς».

 

«Η επίσκεψή μου αποδεικνύει πόσο κοντά είναι Ελλάδα και Γαλλία» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τόνισε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και σοβαρότητα και σημείωσε ότι στο ζήτημα αυτό υπάρχουν απτά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το μέλλον. 

 

«Επιθυμούμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο» είπε ο κ. Καζνέβ, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλοι για το θέμα αυτό και οι οποίες πρέπει να τηρούνται και τηρούνται σε μεγάλο βαθμό».

 

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης της Γαλλίας προς την Ελλάδα και το μέλλον της και αναφέρθηκε στην ικανότητα της χώρας μας να συμμετέχει αποφασιστικά και χρήσιμα στην οικοδόμηση της Ευρώπης. 

 

«Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η Ελλάδα έχει προοπτική ανάπτυξης, και επενδύσεων» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν Γάλλοι επενδυτές που επένδυσαν και επιμένουν να επενδύουν στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ότι η χώρα του έχει τη βούληση για αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι η βούληση αυτή «θα αποτυπωθεί με ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών κατά τους επόμενους μήνες, γιατί μοιραζόμαστε κοινές αξίες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Θέλουμε» είπε «να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη αποτελεί μια προστασία, ακόμα και για το ζήτημα της μετανάστευσης. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία για την Ευρώπη. Θέλουμε να την προστατεύσουμε από την άκρα δεξιά και το λαϊκισμό» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι συμμερίζεται την ίδια φιλοδοξία με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το μέλλον της ΕΕ.

 

«Έχουμε κοινό συμφέρον, κοινούς σκοπούς και κοινές αξίες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM