Μπερδεμένοι μπροστά στην κάλπη

Μπερδεμένοι μπροστά στην κάλπη Facebook Twitter
2

Απαισιοδοξία επικρατεί στην ελληνική κοινωνία σε ό,τι αφορά στην πορεία της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε χθες στο ΜΕGΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 21,4% έναντι 20,2% της Ν.Δ. Ακολουθούν με 7,2% η Χ.Α., 6,1% το ΚΚΕ, 5,6% το ΠΑΣΟΚ 4,4% οι ΑΝΕΛ 3,8% η ΔΗΜΑΡ.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,8%, η Ν.Δ.19%, το ΚΚΕ 7% η Χ.Α. 7%, το ΠΑΣΟΚ 5,3%, οι ΑΝΕΛ 4,5% και το 19,7% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο κ. Αντ. Σαμαράς προηγείται με 12,8 μονάδες έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα.

Όχι στη διενέργεια πρόωρων εκλογών λέει το 62,2%, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 36,3%.

Επίσης το 41,6% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Το αντίθετο πιστεύει το 56,7%.

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει το 24,8% απαντά «ναι» και το 74,2% απαντά «όχι».

Αναφορικά με τις συνεργασίες των κομμάτων της κεντροαριστεράς στις επικείμενες ευρωεκλογές το 63,6% κρίνουν αρνητικά αυτές τις συνεργασίες και το 30,4% θετικά.

Για τη δημιουργία ενός κόμματος δεξιότερου της Ν.Δ. θετικό εμφανίσθηκε το 80,6%.

Όμως το 77,1% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει κόμμα δεξιότερο από τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές

Εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζει τη Χ.Α. το 62,4% που απάντησε σε σχετικό ερώτημα. «Όχι» δεν είναι εγκληματική οργάνωση πιστεύει το 32,8%.

Να μην απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις επόμενες ευρωεκλογές δηλώνει το 59,5% των ερωτηθέντων και το αντίθετο πιστεύει το 36,8%.

Θετική άποψη για τον Αντ. Σαμαρά έχει το 39,6%, για τον Φ. Κουβέλη το 36,3% και για τον Αλ. Τσίπρα το 35%

«Στο ερώτημα πώς θα είναι η ζωή σας σε 2-3 χρόνια»,θα χειροτερέψει απαντά το 60,3 % (από 63% που ήταν στα τέλη Νοεμβρίου), θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα δηλώνει το 22% (από 19,9%), θα βελτιωθεί ελπίζει το 14,2% (από 15,6%)

Στο ερώτημα για το πώς εκτιμούν ότι θα είναι η οικονομία της Ελλάδας σε 2-3 χρόνια  το 63,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα χειροτερέψει.

Σχετικά με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 29,2% τη χαρακτήρισε θετικά και το 67,8% αρνητική.

Για το εάν πρέπει να παραμείνει η χώρα πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ, το 65,5% απαντά «ναι», και το 31,1% απαντά «όχι».

Το 47,7% απάντησε ότι πρέπει να πάρουμε δάνειο χωρίς δεσμευτικούς όρους και το 32,7% απάντησε: «Να μην αναγνωρίσει το χρέος η κυβέρνηση, να το εξαλείψει και να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

Σημειώνεται ότι η  πανελλαδική έρευνα της GPO για την εκπομπή του MEGA «Ανατροπή» διενεργήθηκε στο διάστημα 6, 7 και 10 Φεβρουαρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM