Μπερδεμένοι μπροστά στην κάλπη

Μπερδεμένοι μπροστά στην κάλπη Facebook Twitter
2

Απαισιοδοξία επικρατεί στην ελληνική κοινωνία σε ό,τι αφορά στην πορεία της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε χθες στο ΜΕGΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 21,4% έναντι 20,2% της Ν.Δ. Ακολουθούν με 7,2% η Χ.Α., 6,1% το ΚΚΕ, 5,6% το ΠΑΣΟΚ 4,4% οι ΑΝΕΛ 3,8% η ΔΗΜΑΡ.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,8%, η Ν.Δ.19%, το ΚΚΕ 7% η Χ.Α. 7%, το ΠΑΣΟΚ 5,3%, οι ΑΝΕΛ 4,5% και το 19,7% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο κ. Αντ. Σαμαράς προηγείται με 12,8 μονάδες έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα.

Όχι στη διενέργεια πρόωρων εκλογών λέει το 62,2%, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 36,3%.

Επίσης το 41,6% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Το αντίθετο πιστεύει το 56,7%.

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει το 24,8% απαντά «ναι» και το 74,2% απαντά «όχι».

Αναφορικά με τις συνεργασίες των κομμάτων της κεντροαριστεράς στις επικείμενες ευρωεκλογές το 63,6% κρίνουν αρνητικά αυτές τις συνεργασίες και το 30,4% θετικά.

Για τη δημιουργία ενός κόμματος δεξιότερου της Ν.Δ. θετικό εμφανίσθηκε το 80,6%.

Όμως το 77,1% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει κόμμα δεξιότερο από τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές

Εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζει τη Χ.Α. το 62,4% που απάντησε σε σχετικό ερώτημα. «Όχι» δεν είναι εγκληματική οργάνωση πιστεύει το 32,8%.

Να μην απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις επόμενες ευρωεκλογές δηλώνει το 59,5% των ερωτηθέντων και το αντίθετο πιστεύει το 36,8%.

Θετική άποψη για τον Αντ. Σαμαρά έχει το 39,6%, για τον Φ. Κουβέλη το 36,3% και για τον Αλ. Τσίπρα το 35%

«Στο ερώτημα πώς θα είναι η ζωή σας σε 2-3 χρόνια»,θα χειροτερέψει απαντά το 60,3 % (από 63% που ήταν στα τέλη Νοεμβρίου), θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα δηλώνει το 22% (από 19,9%), θα βελτιωθεί ελπίζει το 14,2% (από 15,6%)

Στο ερώτημα για το πώς εκτιμούν ότι θα είναι η οικονομία της Ελλάδας σε 2-3 χρόνια  το 63,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα χειροτερέψει.

Σχετικά με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 29,2% τη χαρακτήρισε θετικά και το 67,8% αρνητική.

Για το εάν πρέπει να παραμείνει η χώρα πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ, το 65,5% απαντά «ναι», και το 31,1% απαντά «όχι».

Το 47,7% απάντησε ότι πρέπει να πάρουμε δάνειο χωρίς δεσμευτικούς όρους και το 32,7% απάντησε: «Να μην αναγνωρίσει το χρέος η κυβέρνηση, να το εξαλείψει και να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

Σημειώνεται ότι η  πανελλαδική έρευνα της GPO για την εκπομπή του MEGA «Ανατροπή» διενεργήθηκε στο διάστημα 6, 7 και 10 Φεβρουαρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Πολιτική / Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους» επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
NEWSROOM
Live η κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη μεταβίβαση της εταιρείας μου- Δεν φανταζόμουν τέτοια λάσπη»

«Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι με περιμένατε κι εσείς» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς και μεταβολές στους καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024
NEWSROOM