Μπακογιάννης σε Δούκα: Μεταβιβάστε τις αρμοδιότητές σας σε κάποιον αντιδήμαρχο

Μπακογιάννης σε Δούκα: Μετανβιβάστε τις αρμοδιότητές σας σε κάποιον αντιδήμαρχο Facebook Twitter
0

Την πρόταση του, ο Χάρης Δούκας να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων του σε όποιον αναπληρωτή αντιδήμαρχο επιθυμεί, για όσο είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, επανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, προειδοποιώντας, για μια ακόμη φορά, για τις συνέπειες της ακυβερνησίας, σε έναν Δήμο του μεγέθους της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε: «Προκύπτει εκ των πραγμάτων, η ίδια η ζωή τα φέρνει, το βλέπετε κι εσείς, πως η Αθήνα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις. Και πραγματικά η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, νομίζω - δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί - πως αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών, ίσως και πέντε υπουργείων. Απαιτεί απόλυτη αφοσίωση. Κάθε λεπτό του εικοσιτετραώρου, κάθε ώρα της εβδομάδας. Απαιτεί όλο το «είναι», όχι μόνο του Δημάρχου, αλλά και των Αντιδημάρχων».

Ο Μπακογιάννης συνέχισε προσθέτοντας: «το είχα ξαναθέσει το ζήτημα, με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν στον Κολωνό και στου Φιλοπάππου. Αντί για απάντηση τότε, δέχθηκα μια προσωπική προσβολή, την οποία και αντιπαρέρχομαι, γιατί με ενδιαφέρει η ουσία. Είναι πολύ απλό. Να διευκολύνετε και τον εαυτό σας και τις απολύτως θεμιτές και σεβαστές φιλοδοξίες σας. Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας, και μέχρι και την κάλπη την εσωκομματική, και εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή Αντιδήμαρχο επιλέξετε. Κι εσείς θα παραμείνετε Δήμαρχος, αλλά και ο Δήμος θα συνεχίζει να δουλεύει».

‘Αμεση ήταν η απάντηση του Χάρη Δούκα στην πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, για μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του ως δήμαρχος για όσο διάστημα θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

«Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον κ. Μπακογιάννη που αρθρογραφείτε. Λέω λοιπόν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να αρθρογραφήσετε για την Αθήνα», είπε αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων και στη συνέχεια τόνισε:

«Εμείς δεν κάνουμε ‘’περιπάτους” με τα γνωστά αποτελέσματα κ. Μπακογιάννη, είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα, μην μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο.

Εγώ συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες όπως οφείλω και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα, παλεύω για τον δήμο και όλες τις προσπάθειες τις κάνουμε με πάθος. Και οφείλουμε όλοι να αναμετριόμαστε με την ευθύνη για όσα λέμε».

Η νέα απάντηση Μπακογιάννη σε Δούκα

«Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Αν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση την καταλαβαίνουν ήδη, δυστυχώς, οι Αθηναίοι. Κι επειδή προφανώς η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον κύριο Δούκα να αναγνωρίσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση μας να ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας, ας μας πει πότε μας επιτρέπει να ανησυχήσουμε; Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, Αθήνα Ψηλά. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ