Mουζάλας: Πάνω από 1 δισεκ. θα μας κοστίσει η προσφυγική κρίση το 2016

Mουζάλας: Πάνω από 1 δισεκ. θα μας κοστίσει η προσφυγική κρίση το 2016 Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Πάνω από 1 δισεκ. ευρώ θα είναι το κόστος της προσφυγικής κρίσης το 2016, δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής , σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα μας έχει λάβει τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να χτιστούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Ταυτοποίησης. Σημείωσε ότι το κόστος έχει αναθεωρηθεί και υπερβαίνει τα 600 εκ., την εκτίμηση δηλαδή που είχε κάνει ο κ. Στουρνάρας.  «Τα χρήματα που έχουμε πάρει, και δεν έχουν εκταμιευθεί όχι με δική μας ευθύνη, φτάνουν για να χτιστούν τα Κέντρα Ταυτοποίησης και να λειτουργήσουν για 6-7 μήνες», πρόσθεσε ο Γ. Μουζάλας.

Ο υπουργός είπε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ότι: «Έχουμε υποβάλλει καινούργιες αιτήσεις χρηματοδότησης, δυστυχώς η γραφειοκρατία βαστά πολύ καλά και στη χώρα μας και στην Ε.Ε. Δεν σας κρύβω ότι μέσα μου έχω ένα φόβο, ότι οι δυσκολίες να πάρουμε λεφτά θα είναι λιγότερες όσο περισσότερο προσπαθούν να μας ρίξουν. Για παράδειγμα νομίζω ότι αν πάει να γίνει αυτό που πρότεινε ο Βέλγος συνάδελφός μου για στρατόπεδα 400.000 προσφύγων δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας δώσουν λεφτά», είπε ο Γ. Μουζάλας και τόνισε: «είναι ένα θέμα που το παλεύουμε με ενότητα και αξιοπρέπεια».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια