Μητσοτάκης: To τέταρτο μνημόνιο είναι αποκλειστική ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μνημόνιο Τσίπρα Καμμένου

Μητσοτάκης: To τέταρτο μνημόνιο είναι αποκλειστική ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μνημόνιο Τσίπρα Καμμένου Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1


Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία» είπε χαρακτηριστικά.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ζούμε σήμερα ένα εφιάλτη που είναι αποτέλεσμα των επιλογών των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης αν δεν είχε διακοπεί η πορεία της χώρας». Υπογράμμισε δε ότι «η πατρίδα μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας χωρίς τέλος».

«Είχατε πει ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και τώρα τα υπογράφετε δύο- δύο και με τα δύο χέρια» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο, για την καρέκλα το κάνουν όχι για το χρέος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ότι "κ. Τσίπρα είσαστε ικανός να πάτε και με σμόκιν στην παραλία", προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία.

«Ανεβήκατε στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσετε την εθνική κυριαρχία και θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους. Κι από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ!». Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο», πρόσθεσε.


Συνεχίζοντας την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: "Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία".
Αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε "το τέταρτο Μνημόνιο των 1.000 σελίδων και 140 δεσμευτικών δράσεων" λέγοντας: "Περιλαμβάνει μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του Τρίτου Μνημονίου. Και η εφαρμογή του υπόκειται και αυτή σε συνεχείς αξιολογήσεις των δανειστών οι οποίοι θα κρίνουν το χρόνο εφαρμογής των μέτρων. Γιατί με τους δανειστές έχετε συνάψει ιερά συμμαχία. Συνομολογείτε μέτρα δημοσιονομικής ακρότητας για να μείνετε στην εξουσία. Είσαστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρωζώνη.


Υποστήριξε δε ότι είναι μνημόνιο αλλά χωρίς να προβλέπει πρόσθετη χρηματοδότηση. "Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και παίρνετε μέτρα χωρίς λεφτά για τη χώρα. Το Τέταρτο Μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο. Περιλαμβάνει 4,9 δισ. ευρώ νέα μέτρα. Μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από 1 χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης. Με τα μέτρα αυτά ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δισ. ευρώ", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο υπενθυμίζοντας ότι έλεγε πως θα παραιτηθεί και στον υπουργό Εθνικής Αμύνης που υποσχόταν στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. "Κι εμείς ψηφίσαμε μνημόνια αλλά δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό", ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε επιχειρηματολογώντας ότι "Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει. Και δεν βγαίνει για δύο λόγους:
-Πρώτον, γιατί έχει στρεβλό μείγμα πολιτικής. Με περισσότερους φόρους από ό,τι μπορεί να αντέξει η κοινωνία και η οικονομία μας. Και χωρίς καμία πραγματική διάθεση να μειωθεί το μέγεθος του κράτους και ο βαθμός παρέμβασης του στην οικονομία.
-Και δεύτερον, γιατί δεν είστε εσείς ικανοί να βγάλετε τη χώρα από την κρίση, την οποία διαρκώς αναπαράγετε.

Κλείνοντας είπε: "Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες» μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται".


Αναφορά όμως έκανε και σε "κάποιους νταβατζήδες που περνάνε καλά μαζί σας και έχουν διαχρονική αξία". Τέλος ανέφερε: "ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα βυθμισμένοι στον κυνισμό, το τέταρτο μνημόνιο είναι αποκλειστική σας ευθύνη, μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μνημόνιο Τσίπρα Καμμένου".

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με τον αρχηγο της αξιωματικης αντιπολιτευσης απο οτι σε αυτη την περιπτωση.Εχει κατι παραπανω απο δικιο λεγοντας οτι εαν ντρεπονταν τα κυβερνητικα στελεχη για οσα εχουν κανει-σε σχεση ,παντα,με οσα ειχαν υποσχεθει-θα επρεπε οχι απλα να εχουν παραιτηθει,αλλα και να εχουν αποχωρησει απο την πολιτικη.Μεχρις εδω συμφωνουμε απολυτα.Εαν ομως εξετασουμε λιγο και το παρελθον ,εστω και μονον το σχετικα προσφατο,του πολιτικου συστηματος εξουσιας της χωρας μας,θα διαπιστωσουμε ευκολα οτι το ιδιο ακριβως ισχυει και για ολες τις προηγηθεισες της σημερινης κυβερνησεις.Ανεξαιρετως.Η απορια η οποια προκυπτει ειναι,συνεπως,μεγαλη.Πως ειναι δυνατον ενεργα μελη των κομματων εξουσιας τα οποια οδηγησαν την χωρα στην καταστροφη του 2010 και εντευθεν,κομματα τα οποια μεσω της ιδιας ακριβως πρακτικης του "αλλα λεμε και αλλα κανουμε"μπορουν να ζητουν απο τριτους,και μονον,να ντραπουν για τα οσα πραττουν.Η απαντηση,βεβαια, ειναι μαλλον απλη.Η γνωστη παροιμια με την καμηλα η οποια βλεπει την καμπουρα των αλλων αλλα ποτε την δικη της περιγραφει την κατασταση πληρεστατα..Στον τοπο αυτο δυστυχως φαινεται οτι οι εννοιες "πολιτικη εξουσια"και"ντροπη"ειναι ολοκληρωτικα ασυμβατες.