Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη: Περαιτέρω μέτρα σε ΜΜΜ και κέντρα διασκέδασης αν χρειαστεί

Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη: Περαιτέρω μέτρα σε ΜΜΜ και κέντρα διασκέδασης αν χρειαστεί Facebook Twitter
Τι αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό - EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού και και του επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα με κεντρικό θέμα την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και μετά από εξέταση των έως τώρα δεδομένων, κρίθηκε πως η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Ωστόσο, τονίστηκε η ανάγκη επιφυλακής και αυστηρής συμμόρφωσης με τα μέτρα προστασίας, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω άνοδος των μολύνσεων.

Ειδική μνεία έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης όπου, όπως αποφασίστηκε, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν αποκλείεται η λήψη περαιτέρω μέτρων: «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» διεμήνυσε χαρακτηριστικά στους επιστήμονες.

Ανέφερε δε ότι οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ