Μητσοτάκης σε Σαράντος: Θα χαρώ όταν θα έχουμε την πρώτη ελληνόγλωσση σειρά στο Netflix

Μητσοτάκης σε Σαράντος: Θα χαρώ όταν θα έχουμε την πρώτη ελληνόγλωσση σειρά στο Netflix Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την επιθυμία του να δει μια επιτυχημένη ελληνόγλωσση σειρά στο Netflix εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με τον Co-CEO της πλατφόρμας streaming, Τεντ Σαράντος, στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ηρώδειο η Endeavor Greece

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τις προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε χώρα για παραγωγή ταινιών και σειρών, τη σημασία της ελληνικής διασποράς για την ανάπτυξη της οικονομίας και τις προκλήσεις της εποχής.  

«Θα χαρώ όταν θα έχουμε την πρώτη ελληνόγλωσση σειρά στο Netflix που θα κάνει μεγάλη επιτυχία. Και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για μια εταιρεία όπως το Netflix να γνωρίζει πραγματικά ότι υπάρχει πολλή δημιουργικότητα όσον αφορά τις ελληνικές παραγωγές, ειδικά τις τηλεοπτικές μας παραγωγές. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης. 

«Γιατί λοιπόν να μην έχουμε ένα ελληνικό blockbuster στο Netflix;», διερωτήθηκε και σημείωσε ότι πολλές θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν γύρω από την παραγωγή ταινιών. Επεσήμανε ότι πολλοί διάσημοι ήρθαν στην Ελλάδα φέτος και τόνισε ότι στη χώρα μας δεν έχουν γίνει υπερβολικά πολλά γυρίσματα. «Υπάρχουν πολλά σκηνικά, τοπία που είναι ανέγγιχτα, παρθένα. Επομένως, στο μέτωπο αυτό υπάρχουν πολλά περισσότερα να γίνουν στην Ελλάδα». 

Ο Τεντ Σαράντος σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια το Netflix έχει κάνει γυρίσματα για περίπου δέκα πρότζεκτ. «Το Beckett ήταν η πρώτη από τις πρωτότυπες ταινίες μας της οποίας η παραγωγή έγινε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Γυρίσαμε επίσης εδώ ένα μεγάλο κομμάτι του Knives Out 2, που είναι η μεγαλύτερη ταινία μας που θα βγει φέτος. Γυρίστηκε στις Σπέτσες», δήλωσε. 

«Δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτές τις ταινίες, που ήταν για εμάς. Αναλάβαμε τη διανομή ανά τον κόσμο μιας ταινίας που είναι υποψήφια για Όσκαρ, με τίτλο “Lost Daughter” και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στις Σπέτσες. Όλες οι σκηνές, ακόμα και τα flashback που αφορούν τη Νέα Υόρκη, γυρίστηκαν στην Ελλάδα. Από την πρώτη εμπειρία μου μπορώ να πω ότι είναι πιο εύκολο να εργαστείς στην Ελλάδα παρά σε πολλά άλλα μέρη», σημείωσε ακόμη. 

Επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών, «όσον αφορά την κλίμακα στην οποία θα θέλαμε να φτάσουμε». Αλλά, συμπλήρωσε, αυτό απαιτεί χρόνο και «χρειάζεται να προσελκύσεις την παραγωγή ώστε να έρθει να φέρει μαζί υποδομές, οι οποίες φυσικά θα μείνουν πίσω στη χώρα». 

Έχει σημασία, τόνισε ο Τεντ Σαράντος, «να μπορείς να προωθήσεις ελληνικές ιστορίες που είναι ήδη διαθέσιμες. Μόλις εντάξαμε το “Waiter” στους καταλόγους του Netflix ανά τον κόσμο και σύντομα θα προσθέσουμε το “Green Sea”». 

Μάλιστα, ανέφερε ότι το Netflix είναι σε συνομιλίες με έναν από τους τηλεοπτικούς εταίρους του στην Ελλάδα «για να πάρουμε ένα πολύ σημαντικό ελληνικό σόου και να το προβάλλουμε στον κόσμο. Όπως κάναμε με το Casa de Papel στην Ισπανία και όλα τα σχετικά. Αυτό είναι προ των πυλών». 

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ιστορίες του Netflix, παγκοσμίως, έχουν προέλθει από την Κορέα, τη Γαλλία, την Ισπανία, επεσήμανε. «Και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και με την περίπτωση της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος γι' αυτό», συμπλήρωσε. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια είναι η αγαπημένη του σειρά στο Netflix. Απάντησε το «Homeland», ενώ συμπλήρωσε ότι η αγαπημένη σειρά της συζύγου του είναι το «Emily in Paris». «Για να είμαι ειλικρινής είναι ό,τι ακριβώς χρειάζομαι όταν επιστρέφω σπίτι ύστερα από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο. Θα προτιμούσα σίγουρα το “Emily in Paris” από το “Borgen”, χωρίς δεύτερη σκέψη», πρόσθεσε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ