Μητσοτάκης σε περιφερειάρχες: Σκέψεις για ανοιχτό λιανεμπόριο στο επίπεδο 4- Τα στοιχεία του Τσιόδρα για τον ιό

Μητσοτάκης σε περιφερειάρχες: Σκέψεις για ανοιχτό λιανεμπόριο στο επίπεδο 4- Τα στοιχεία του Τσιόδρα για τον ιό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Προσπαθούμε να αποφύγουμε τα μέτρα που θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους 13 περιφερειάρχες της χώρας, με τους οποίους είχε σύσκεψη, για τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του στις 19:00 θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Στη σύσκεψη που είχε με τους περιφερειάρχες είπε ότι τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν άμεσα. Αναφερόμενος στο σύστημα κατηγοριοποίησης που ήδη υπάρχει, σημείωσε ότι γίνονται σκέψεις να μένει ανοιχτό το λιανεμπόριο στην κατηγορία 4. «Διότι βλέπουμε ότι δεν έχουμε στο λιανεμπόριο μετάδοση», συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα μας αυτή τη στιγμή εστιάζεται στην διασκέδαση τις βραδινές ώρες καθώς και σε ορισμένες συγκεκριμένες εστίες που έχουν να κάνουν με γηροκομεία, πρόσφυγες, αλλά η μετάδοση του ιού πια είναι κυρίως συνδεδεμένη με δραστηριότητα των νέων και απόλυτα συνυφασμένη με την κινητικότητα και την διασκέδαση κυρίως βραδινές ώρες», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, που παρουσίασε αναλυτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34. Η μεταφορά του κορωνοϊού από αυτές τις ομάδες, στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας, υπογράμμισε ο καθηγητής.

Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές που έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους περιφερειάρχες να είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια για τον κορωνοϊό. «Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες. Τα μέτρα δουλεύουν αρκεί να εφαρμόζονται». Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες ζήτησαν να λαμβάνουν την πλήρη ενημέρωση, όπως έγινε σήμερα, και να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια για την ταχύτερη προμήθεια υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Επίσης μετείχαν οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Αττικής Γιώργος Πατούλης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Τέμπη: «Ζητάμε από την πρώτη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τέμπη: «Ζητάμε από την πρώτη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες»

«Θεωρώ ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όποιοι έχουμε το οποιοδήποτε αξίωμα είναι να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε αυτές τις εικόνες και αυτό το «ποτέ ξανά» κάποια στιγμή να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα»
NEWSROOM
Πρόκληση Φιντάν: Η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας επί των στρατιωτικοποιημένων Δωδεκανήσων

Πολιτική / Προκαλεί ο Φιντάν: Η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας επί των στρατιωτικοποιημένων Δωδεκανήσων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απειλεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ