Μητσοτάκης σε Αμερικανούς βουλευτές: Δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Αμερικανούς βουλευτές Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία είναι απαράδεκτη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με Αμερικανούς βουλευτές, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα μας δεν θα δεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. 

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με Αμερικανούς βουλευτές, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη. Επικεφαλής της διακομματικής αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ. 

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την απαράδεκτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Η χώρα μας, τόνισε, δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ακόμη, επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση αυτό το πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός σημείωσε την πρόοδο σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και στάθηκε ιδιαίτερα στη στρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης, σε ό,τι αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό και την ενεργειακή ασφάλεια. 

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από πύλη για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, μετατρέπεται και σε κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων με επενδύσεις εταιρειών όπως η Amazon, η Microsoft και η Google. Τέλος, συζητήθηκε η εργαλειοποίηση της ενέργειας από τη Ρωσία, σε βάρος της Ευρώπης και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Αμερικανούς βουλευτές για την πρόταση σχετικά με την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM