Μητσοτάκης: Οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά»

Μητσοτάκης: Οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κάνει χρήση της τροπολογίας που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η Πειραιώς δεν σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την τροπολογία, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα.

«Οι βουλευτές μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει την πολιτική συναλλαγή».

Η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, πέρασε νωρίς το απόγευμα με 148 υπέρ, 105 κατά και 4 παρών.

Με δεδομένη τη στάση που αποφάσισε να τηρήσει η ΝΔ, η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα, καθώς τόσο ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσο και η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσαν πως θα παραιτηθούν ώστε να είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή.

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της απομάκρυνσης του Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «ήταν η πρώτη που έστειλε επιστολή στο ΕΛΚ για τον Ούγγρο πρωθυπουργό».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα έχουν και χαρακτήρα δημοψηφίσματος και ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ