Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Στην Κηφισιά βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου- σε ομιλία του- επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε εργασιακά ζητήματα λόγω της ημέρας.  

«Μιας σήμερα είναι Πρωτομαγιά, ημέρα των εργαζόμενων είναι ίσως και μία ευκαιρία να σκεφτούμε τελικά ποιο είναι το κόμμα, ποια είναι η παράταξη, ποια είναι η κυβέρνηση που αγωνίστηκε για τα συμφέροντα των εργαζόμενων», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC

«Ποιοι είναι αυτοί που αύξησαν τον βασικό μισθό κατά 20% και τον πήγαν 780 ευρώ. Ποιοι είναι αυτοί που εισήγαγαν την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να μπορέσουν όλες οι υπερωρίες να καταγράφονται. Ποιοι είναι αυτοί που αύξησαν τις άδειες μητρότητας και πατρότητας για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά έχουμε άδεια πατρότητας. Ποιοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τους ελέγχους στην αγορά εργασίας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Τελικά φίλες και φίλοι φαίνεται ότι η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας είναι με την Πρωταπριλιά διότι από ψέματα άλλο τίποτα. Έχει μείνει ένα μήνα πίσω», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC

Σκέρτσος: Τα 4 πράγματα που χρειάζονται για να θεραπευτούν οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του, ο Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στα τέσσερα ζητήματα που είναι απαραίτητα προκειμένου «να θεραπεύσουμε τις πολλές και υπαρκτές στρεβλώσεις» στην ελληνική αγορά εργασίας

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς εργασίας. Χαμηλοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες και πολλές φορές ανασφάλιστη εργασία, περιορισμένη διασύνδεση των επιχειρήσεων με την τριτοβάθμια αλλά και την επαγγελματική εκπαίδευση, περιορισμένη στήριξη των νέων εργαζόμενων γονιών και ειδικά των γυναικών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, χαμηλοί δείκτες απασχόλησης νέων και γυναικών συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, παρενόχληση και εκφοβισμός στο χώρο εργασίας, μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τα προβλήματα είναι πολλά, διαχρονικά και εν πολλοίς διαρθρωτικά», έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Η δική μας πολιτική λέει ότι για να θεραπεύσουμε τις πολλές και υπαρκτές στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά εργασίας χρειαζόμαστε 4 πράγματα», συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος, αναφέροντας ότι αυτά είναι: 

- δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας με λιγότερους φόρους στην εργασία και το κεφάλαιο που φέρνουν περισσότερες και καλύτερες νέες επενδύσεις, μαζί με υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα στους εργαζόμενους. 

- σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εντοπίζεται αποτελεσματικά η εργοδοτική αυθαιρεσία και να υπάρχει στην πράξη προστασία των εργαζομένων. 

- σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα μαζί με μαζικά προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων, ώστε να αποκτούν νέες δεξιότητες συμβατές με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. 

- ένα νέο κοινωνικό κράτος που στηρίζεται περισσότερο στις υπηρεσίες προς τους νέους εργαζόμενους γονείς -άντρες και γυναίκες- μαζί με έξυπνες πολιτικές που μετατρέπουν τα επιδόματα ανεργίας σε κίνητρα εργασίας.  

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM