Μητσοτάκης: Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την παγκόσμια ενεργειακή κρίση

Μητσοτάκης: Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την παγκόσμια ενεργειακή κρίση Facebook Twitter
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη ημέρα εργασιών του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Φωτ: EUROKINISSI
0

«Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε εκ νέου πως η παγκόσμια ενεργειακή κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ευρωπαϊκή λύση, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν μπορώ να περιμένω να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο, για αυτό και χθες ανακοίνωσα ένα εθνικό σχέδιο στήριξης».

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο. Κάθε ανήφορος έχει κόπο αλλά έχει και προορισμό, ο κατήφορος οδηγεί προς τα πίσω». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει «με πυξίδα την ευημερία του πολίτη και πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη 4 χρόνια», ενώ γνωστοποίησε επίσης πως θα εισηγηθεί την ανανέωση της θητείας του Παύλου Μαρινάκη στην θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. 

Αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπενθύμισε την στάση της Ελλάδας, σχολιάζοντας: «Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την ελευθερία και την δημοκρατία. Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Δύση. Υπηρετούμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις με τους φίλους μας για να μπορούμε και εμείς να ζητούμε την συμπαράστασή τους εάν αυτό χρειαστεί. Τελεία και παύλα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ