Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο Μετρό: Συγγνώμη από τους Αθηναίους - Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο Μετρό: Συγγνώμη από τους Αθηναίους - Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή της σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. 'Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αντέδρασε στην στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα, που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές, να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες.

Όπως ανέφερε, έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας του μετρό να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα. Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις τόνισε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε ότι είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό.  Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με απόφασή του εξήγγειλε την προειδοποιητική στάση εργασίας, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) για μετακινήσεις εργαζομένων από τις οργανικές τους θέσεις σε άλλες υπηρεσίες.

Τέλος, το σωματείο εργαζομένων απαιτεί άμεσα προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων, τονίζοντας ότι «κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

Πολιτική
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM