Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Κάθε πράγμα στον καιρό του - Τι είπε για τον όρο «γυναικοκτονία»

Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Κάθε πράγμα στον καιρό του - Τι είπε για τον όρο «γυναικοκτονία» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για την επιτροπή που αφορά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και το ενδεχόμενο καθιέρωσης γάμου για ομόφυλα ζευγάρια τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός στον πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. 

«Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει εθνική στρατηγική για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Καταργήθηκε, πχ η απαγόρευση αιμοδοσίας, καταργήσαμε θεραπείες μεταστροφής, ρυθμίστηκε το ζήτημα των επεμβάσεων σε intersex βρέφη. Για πρώτη φορά άτομα που ανοικτά είναι ομοφυλόφιλα συμμετέχουν σε ελληνική κυβέρνηση. Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται από κεντροδεξιά κυβέρνηση. Υπάρχει ήδη νομική κατοχύρωση του συμφώνου συμβίωσης. Για τον πολιτικό γάμο, κάθε πράγμα στον καιρό του» σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Για αν θα αποκτήσει νομική υπόσταση ο όρος «γυναικοκτονία» ανέφερε: «Αποδέχομαι τον όρο της "γυναικοκτονία". Γιατί θέλω να προσδιορίσω ότι αυτά τα εγκλήματα, αυτά που τα κρύβαμε κάτω από το χαλί, πρέπει να αποκτήσουν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό ο οποίος δεν πρέπει να αποκτήσει ιδιαίτερη και ξεχωριστή νομική κατοχύρωση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μία γυναικοκτονία είναι πιο απεχθής από δολοφονία ενός παιδιού ή ηλικιωμένου. Ναι, να χρησιμοποιούμε τον όρο γιατί αυτό επιβάλλει το σπάσιμο της σιωπής γύρω από εγκλήματα που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM