Μητσοτάκης για φωτιές: «Ευγνώμονες στους εταίρους και συμμάχους μας για την βοήθειά τους»

Μητσοτάκης για φωτιές: «Ευγνώμονες στους εταίρους και συμμάχους μας για την βοήθειά τους» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στο X στα αγγλικά για τη βοήθεια που στέλνουν οι εταίροι και σύμμαχοι της Ελλάδας για τις φωτιές που μαίνονται. 

«Καθώς η Ελλάδα παλεύει ενάντια στις δύσκολες πυρκαγιές, οι πυροσβέστες μας, οι πιλότοι και οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας. Αλλά δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές.

«Ελλάδα, δεν είσαι μόνη σου, η ΕΕ είναι μαζί σου. Συντονίζουμε τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης μέσω του μηχανισμού #EUCivilProtection για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να καταπολεμήσει τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μέχρι στιγμής, έχουν αναπτυχθεί 8 αεροσκάφη, 40 οχήματα και 246 πυροσβέστες από 8 χώρες» αναφέρει το μήνυμά της.

Ακόμη συμπλήρωσε πως «εκ μέρους όλων μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, με την αποστολή δύο Air Tractors, που επιχειρούν στην Αλεξανδρούπολη. Έχετε την ευγνωμοσύνη μας». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε ξεχωριστά τη Ρουμανία γράφοντας πως «είμαστε ευγνώμονες στη Ρουμανία, που μας έστειλε 12 οχήματα και 56 πυροσβέστες, που έχουν αναπτυχθεί στην Αλεξανδρούπολη και έχουν ενωθεί με τις επίγειες δυνάμεις μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρουμανία.

Για τη Τσεχία ανέφερε πως «είμαστε ευγνώμονες στην Τσεχία, που έστειλε στην Ελλάδα 9 οχήματα και 64 πυροσβέστες, που παλεύουν με  την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, θα στείλουν επίσης ένα ελικόπτερο για τις φωτιές στην Αθήνα. Ευχαριστώ Τσεχία». 

Μέσω του X δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τις Κροατία, Γερμανία, Σουηδία και Αλβανία.  «Ευχαριστούμε την Κροατία που έστειλε στην Ελλάδα ένα Canadair για να ενταχθεί στο στόλο μας καθώς πολεμάμε αυτές τις δύσκολες πυρκαγιές. Κροατία, έχετε την ευγνωμοσύνη μας» τόνισε. 

«Είμαστε ευγνώμονες στη Γερμανία για την αποστολή δύο Air Tractors, τα οποία αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται στην Αθήνα και κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Γερμανία, σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας. 

»Ευχαριστούμε τη Σουηδία, που μας έστειλε δύο Air Tractors, ενισχύοντας περαιτέρω τον στόλο μας καθώς καταπολεμάμε τις πυρκαγιές στην Αθήνα. Σουηδία, είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη συνεισφορά σας. 

»Ευχαριστούμε την Αλβανία, που έστειλε στην Ελλάδα 48 πυροσβέστες και 9 οχήματα για να μας ενισχύσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη. Σας ευχαριστούμε, Αλβανία» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Μήνυμα από την Κομισιόν για τις φωτιές: «Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου»

Νωρίτερα, την αλληλεγγύη της στη χώρα μας για τη δοκιμασία που περνάει με τις πυρκαγιές εκφράζει η Κομισιόν με μία ανάρτηση στο «Χ», αναφέροντας παράλληλα και την ευρωπαϊκή βοήθεια που έχει σταλεί έως τώρα στη χώρα για να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης.

«Ελλάδα, δεν είσαι μόνη σου, η ΕΕ είναι μαζί σου. Συντονίζουμε τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης μέσω του μηχανισμού #EUCivilProtection για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να καταπολεμήσει τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μέχρι στιγμής, έχουν αναπτυχθεί 8 αεροσκάφη, 40 οχήματα και 246 πυροσβέστες από 8 χώρες» αναφέρει το μήνυμά της.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Πολιτική / Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις τουρκικές φιέστες μίσους στα Κατεχόμενα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις τουρκικές φιέστες μίσους στα Κατεχόμενα

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι καταδικάζει επίσης τις «απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που προσβάλλουν, για άλλη μια φορά, την μνήμη των θυμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο»
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Σαφείς, πάγιες και διατυπωμένες ενιαία οι ελληνικές θέσεις για την Κύπρο

Πολιτική / Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Σαφείς, πάγιες και διατυπωμένες ενιαία οι ελληνικές θέσεις για την Κύπρο

Τι σημειώνουν διπλωματικές πηγές, ως απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα κατεχόμενα της Κύπρου
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας κοροϊδέψεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Διεθνή / Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας προκαλέσεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Τι είπε ο Ερντογάν από την Κύπρο για την εισβολή, τον Ραούφ Ντενκτάς, τα όσα λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη για τον Δένδια και την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Σακελλαροπούλου για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Η οριστική δικαίωση αποτελεί κορυφαία επιδίωξη και χρέος μας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Η οριστική δικαίωση αποτελεί κορυφαία επιδίωξη και χρέος μας

«Η οριστική δικαίωση του ιερού κυπριακού αγώνα, με την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αποτελεί κορυφαία επιδίωξή μας και χρέος μας προς την ιστορία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
«Θα γίνει η Ανάσταση μιαν αυγή»: Με στίχους Σεφέρη απαντά ο Δένδιας στην Τουρκία για τα 50 χρόνια από την ειισβολή στην Κύπρο

Πολιτική / «Θα γίνει η Ανάσταση μιαν αυγή»: Με στίχους Σεφέρη απαντά ο Δένδιας στην Τουρκία για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Με μία ανάρτηση στο Χ και στίχους του ποιητή Γιώργου Σεφέρη, ο Νίκος Δένδιας απάντησε στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας που χτες χρησιμοποίησε ξανά τον στίχο λαϊκού τραγουδιού «θα έρθω μια νύχτα ξαφνικά»
LIFO NEWSROOM
Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

LiFO politics / Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

Ο διεθνολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Λάβδας εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη πώς θα επηρεάσουν οι αμερικανικές εκλογές τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρεται στη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα και στην αποτυχημένη προσπάθεια μεσολάβησης του Μακρόν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ