Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες η Τουρκία

Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες η Τουρκία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε «ξεκάθαρές πράξεις» από την Τουρκία.

Όπως τόνισε, «έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα.

«Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες. Και πιστεύω πως αυτό είναι πλέον σαφές σε όλους τους παράγοντες που ενδιαφέρονται για αυτή τη γωνιά του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Web Summit της Λισαβόνας.

 Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά της Τουρκίας στη βάση των όσων ισχυρίζεται δημοσίως ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν, υποστήριξε ότι η Τουρκία επιθυμεί στενές σχέσεις με την Ευρώπη και τη Δύση. «Τα λόγια δεν αρκούν πλέον. Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις από την τουρκική πλευρά και αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβίασε την υφαλοκρηπίδα μας»

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο», κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «πυροδότησε» εντάσεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου «παραβιάζοντας» την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε και την Κύπρο ότι αγνοεί τα συμφέροντα των Τ/Κ και της Τουρκίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει, όπως υποστήριξε,  τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ