Μιλένα Αποστολάκη: Αποσύρει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Μιλένα Αποστολάκη: Αποσύρει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
Μιλένα Αποστολάκη/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Πλέον, στην κούρσα παραμένουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Δούκας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα ΔιαμαντοπούλουΜιχάλης Κατρίνης,  και Γιάννης Κανελλάκης. 

Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή της η Μιλένα Αποστολάκη «θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης» και πως «η ιστορία έχει αποδείξει ότι πάντοτε, πριν από τους επίδοξους ηγέτες, χρειαζόμαστε θεματοφύλακες της διαδρομής μας».

Αναλυτικά η δήλωση της Μιλένας Αποστολάκη 

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Φίλες και φίλοι,

Στην πολιτική δεν μπήκα για να την κάνω επάγγελμα. Μπήκα γιατί πίστευα και πιστεύω ότι ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο με τη συλλογική προσπάθεια. Κι όποτε ένιωσα ότι πρέπει να κάνω ένα βήμα μπροστά, να πάρω ευθύνη για τους ανθρώπους γύρω μου, το έκανα.Έτσι και τώρα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Μαζί με όλους εσάς που συναντηθήκαμε και μοιραστήκαμε κοινές ιδέες και αγωνίες, έκανα και κάνω μια μεγάλη προσπάθεια για να δυναμώσουμε την παράταξη. Στη Βουλή, στους κοινωνικούς χώρους, στις γειτονιές δίνω μαζί σας τις μάχες μου για την πατρίδα μας. Πίστευα και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι ένας κόμβος όπου διασταυρώνονται κοινωνικές δυνάμεις, προοδευτικές ιδέες, και πράξεις που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Και αγωνίζομαι για να είναι μαχητικό και ρωμαλέο.

Φίλες και φίλοι,

Το βράδυ των ευρωεκλογών κάποιοι έθεσαν θέμα ηγεσίας. Δεν ήμουν από αυτούς. Όταν όμως και ο πρόεδρος ασπάστηκε αυτή τη λογική, έκρινα ότι η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να μετατραπεί σε μία προσωποκεντρική συγκρουσιακή αρένα. Και δήλωσα παρούσα.
Αυτός ήταν ο στόχος της υποψηφιότητάς μου. Να πολιτικοποιήσουμε τη διαδικασία εκλογής. Να αναζητήσουμε τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω.

Οφείλουμε να συγκροτήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μια Ελλάδα με ευκαιρίες για όλους, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. Και γι’ αυτό πρότεινα ένα ΠΑΣΟΚ που θα λειτουργεί συλλογικά . Με ολιγομελή όργανα, που θα νομιμοποιούν τις πολιτικές μας αποφάσεις και θα ενδυναμώνουν την ηγεσία. Σήμερα ακούω την αγωνία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ να μη μετατραπεί μια εκλογική διαδικασία σε μάχη αντιπάλων και σύγκρουση στρατών.

Να μην αμφισβητηθεί εκείνη η ηθική γραμμή σύνδεσης που οφείλει να κυριαρχεί σε κάθε εσωκομματική αναμέτρηση. Βλέπω με αυξανόμενη ανησυχία να κυριαρχούν προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης. Και είμαι αποφασισμένη, με τις δυνάμεις που διαθέτω, να σταθώ απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη. Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης.

Γι’ αυτό, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια. Γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι πάντοτε, πριν από τους επίδοξους ηγέτες, χρειαζόμαστε θεματοφύλακες της διαδρομής μας. Της ενότητας και της προοπτικής μας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ που με στήριξαν και αγκάλιασαν την υποψηφιότητά μου. Και να τους διαβεβαιώσω ότι η κοινή μας προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Αντίθετα, τώρα αρχίζει. Στις 14 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να βγει τραυματισμένο. Και για αυτό θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM